Speltips, Dinamo Zagreb – Arsenal 16/9: ”Gunners” ett par nummer större

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2015

Dinamo Zagreb har nått Champions League efter att ha ställts mot beskedligt motstånd i kvalet, men väl här lär det ta stopp direkt. Gruppremiären spelas mot Arsenal och då kan det bli att åka av. Kross?

Kvallotterna för Dinamo Zagreb var mer eller mindre definitionen av tur; motstånden var från Luxemburg, Norge och Albanien – inte de bästa fotbollsländerna, för att uttrycka det milt.

Och trots detta var det med nöd och näppe en CL-biljett kunde hämtas in. I den tredje rundan, där man ställdes mot nämnda Molde – sjua i den norska förstadivisionen – avancerade man vidare på fler gjorda bortamål efter 1-1 hemma och 3-3 borta. Då ska det nämnas att norrmännen missade två straffar i det avslutande mötet.

Året dessförinnan åkte man exempelvis ur kvalet mot danska Ålborg, så ribban är inte satt överdrivet högt direkt. Skulle bli extremt förvånad om Dinamo inte hittas på jumboplatsen när gruppspelet summeras – man håller helt enkelt inte för nivån.

Positivt är dock att laget inte är drabbade av några nya skador och kan jobba vidare med samma material som i den senaste seriematchen – en serie man för övrigt toppar.

Vinner bekvämt?

Arsenal ska bara vara minst ett nummer för stora här. Londonklubben åkte på en bisarr torsk i seriepremiären, hemma mot West Ham – men har därefter bara sett bättre och bättre ut; tre raka nollor är hållna och 3-1-0 har man på de senaste matcherna, trots ett svårt spelschema med matcher mot exempelvis Crystal Palace och Liverpool.

Min känsla är att ”Gunners” är ett snäpp bättre i år kontra i fjol; spelarna har fått växa med det hela och i kassen finns en viss Petr Cech. Finns potential att kunna sätta press på de absoluta favoriterna i Premier League och absolut även att nå en bra bit i Champions League. Att nå slutspelet via denna grupp ska hur som helst inte vara något problem.

Gästernas skadelista är även den oförändrad, det innebär att Per Mertesacker, Thomas Rosicky, Jack Wilshere samt Danny Welbeck missar matchen.

Helt enkelt – Arsenal är klass. Dinamo – inte. Håller man på att sjabbla till det mot Molde över 180 minuter ska det vara närmast omöjligt att bjuda Arsenal på en match. Behöver inte motiveras mer utförligt än så. Arsenal -1,0 mål (asian handicap), vilket betyder att vi får insatsen tillbaka vid uddamålsvinst, spelas till smakrika 1,85x. Stor risk för oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/9
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dinamo Zagreb 7,50 betway logo
Oavgjort 4,50 titanbet logo
Arsenal 1,50 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,81 redbet logo
Under 2,5 mål 2,12 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: