Speltips, Dinamo Zagreb – Bayern München 9/12: Stor klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2015

Det är toppen mot botten när Dinamo Zagreb tar sig an Bayern München på hemmaplan. Spelbloggare.se har ett fint speltips inför matchen.

Grupp F är till stora delar redan avgjort, åtminstone i toppen och botten av tabellen. Där hittar vi Bayern München, som redan säkrat gruppsegern, samt Dinamo Zagreb, som dessvärre redan är klar som gruppjumbo.

Föga förvånande har tyskarna sprungit igenom gruppspelet i en imponerande stil. Trots att laget fick en relativt svår lottning, med tuffa motståndare som Olympiakos och Arsenal i spetsen, har det egentligen inte varit något snack. Förlusten i London var en liten miss, men på det hela taget har tyskarna imponerat enormt.

Som vanligt går de också som tåget hemma i ligaspelet. I skrivande stund ligger laget som klar etta. Efter femton omgångar har laget redan fem poäng och tretton plusmål ner till Borussia Dortmund på andraplatsen.

Dinamo Zagreb utan motivation

Kroaterna imponerar också i sin inhemska liga, som man leder efter 19 spelade omgångar. Laget har visserligen lika många poäng som Rijeka, men att Dinamo Zagreb är en maktfaktor i kroatisk fotboll är ingen hemlighet. Där är klubben ledande på flera plan.

I Champions League har de dock inte räckt till den här säsongen heller. Tre pinnar hemma mot Arsenal var i för sig väldigt imponerande, men i slutändan räcker det inte längre än till att det får ses som en liten merit att skriva ner i böckerna.

När laget nu får besök av Bayern München kan vi inte tänka oss någonting annat än att tyskarna helt enkelt blir för svåra. Det är en klar klasskillnad mellan de här båda lagen, något som inte minst visade sig när lagen spelade mot varandra på Allianz Arena. Det mötet slutade 5-0 till Bayern München och det var i ärlighetens namn närmare 6-0 än 5-1.

Inför matchen saknar gästerna en del tunga namn. Mario Götze, Thiago Alcantara och Juan Bernat är fortsatt indisponibla. Holger Badstuber å sin sida är avstängd, medan Arjen Robben, Douglas Costa och David Alaba alla haft skavanker och kan vilas. Hemmalaget får klara sig utan Armin Hodzic och Gordon Schlidenfeld, medan Marko Rog är tillbaka från sin avstängning.

Trots avbräcken har gästerna ett klart bättre lag och vi kan inte tänka oss någonting annat än att klasskillnaden blir tydlig här. Därför spelar vi Bayern München -1,5 till 1,95 gånger pengarna hos bet365. Det är ett spel som bör sitta om tyskarna kommer upp i någorlunda bra standard.

Speltips:

Speltips:  Bayern München -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 9/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dinamo Zagreb  11,00 williamhill logo
Oavgjort  5,65 unibet logo
Bayern München  1,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,63 redbet logo
Under 2,5 mål  2,45 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: