Speltips, Djokovic – Cilic 11/9: Den första av två semifinaler

Simon Pålsson Publicerat: 10 september 2015

Tiden går snabbt när man har roligt. Nu är det dags för den första av två semifinaler i US Open och det är ingen dålig match som står för dörren. Den regerande mästaren tar sig an världsettan.

Den första av två semifinaler i US Open står för dörren och det är ingen dålig match som väntar borta i New York. På ena sidan nätet står den obestridliga världsettan Novak Djokovic. På den andra sidan står ingen mindre än den regerande mästaren Marin Cilic, som alltså plockade hem hela US Open för ganska exakt ett år sedan.

När de båda möts är det ingen tvekan om att Novak Djokovic gäller som klar favorit. Faktum är att seren gäller som favorit alldeles oavsett vem han råkar ställas mot. Marin Cilic trivs dock väldigt bra på US Opens banor och har imponerat under hela veckan. I kvartsfinalen slog han ut en formstark Jo-Wilfried Tsonga efter fem tuffa set och om han tar med sig spelet från de bästa seten kommer Novak Djokovic få kämpa.

Visst, Novak Djokovic har historiskt ganska enkelt för Marin Cilic. Serben har klar plusstatistik på honom, men det har han i ärlighetens namn på i stort sett alla spelare. Ofta har Marin Cilic dock vållat problem och det är sällan bara en transportsträcka fram till segern.

Semifinal i US Open – smaka på den

Nu väntar alltså ett semifinalmöte i en turneringen av den allra tyngsta digniteten. Marin Cilic kommer att vara taggad till tusen och vara helt redo för strid. Bevisligen trivs kroaten väldigt bra i just US Open och det här blir ingen enkel resa för Novak Djokovic.

Vi vill understryka att Novak Djokovic gäller som klar favorit i matchen. Därmed inte sagt att det kommer att bli enkelt. Marin Cilic kommer att streta emot och göra det svårt för sin motståndare. Den fina serven och den starka forehanden, allra främst från baslinjen, kommer att vara svår att ta hand om för Novak Djokovic. Om Marin Cilic fortsätter på den inslagna vägen med ett effektivt nätspel, precis som han hade mot Jo-Wilfried Tsonga, kan han kanske hota ytterligare.

Med det i åtanke tror vi att Novak Djokovic kommer att få kämpa för segern. Marin Cilic kommer att plocka en hel del game och eventuellt också minst ett set. Klart är i alla fall att inget av seten blir utklassning. En motiverad, taggad och koncentrerad Marin Cilic låter helt enkelt inte det hända. Därför spelar vi Marin Cilic +6,5 game till 1,86 hos ComeOn. Kroaten lär göra det tufft för sin motståndare, det är vi säkra på.

Rygga vårt speltips? Registrera dig hos ComeOn! Nu när US Open pågår för fullt är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Marin Cilic +6,5 game
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 23:00, fredag 11/9
TV:    eurosport logo(TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Novak Djokovic  1,13 betway logo
3-0  1,91 betway logo
Marin Cilic  7,25 bwin logo
Över 35 game  1,69 comeon logo
Under 35 game  2,05 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: