Speltips, Djokovic – Cilic 8/7: Cilic får det tufft mot världsettan

Simon Pålsson Publicerat: 7 juli 2015

Det höll på att sluta illa i åttondelsfinalen mot Kevin Andersson, men nu är Novak Djokovic framme i kvartsfinal. Nu tror vi att han går från klarhet till klarhet.

Det satt långt inne, men Novak Djokovic lyckades till slut besegra Kevin Andersson i den åttondelsfinal vars avgörande set fick spelas dagen efter att matchen inleddes. Nu väntar Marin Cilic i kvartsfinalen och även om rankingen säger att Marin Cilic är en bättre tennisspelare än sydafrikanen Kevin Andersson är vi övertygade om att det här blir en betydligt enklare resa för världsettan Novak Djokovic.

Anledningarna är ett par stycken och för tydlighetens skull tänker vi rada upp dem här.

1) Novak Djokovic är världens bästa spelare. På vissa underlag finns det specialister som hotar honom, men allmänt sett är Novak Djokovic världens klart bästa tennisspelare. Det visade han också när det verkligen gällde mot Kevin Andersson. Underläge 2-0 och aldrig tillstymmelsen till stress hos serben. Det om något visar på en enorm mental styrka och en berättigat stark tro på sin egen förmåga.

2) Marin Cilic har oerhört svårt för Novak Djokovic. Det har visserligen de flesta tennisspelare, men tolv matcher och lika många förluster mot världsettan säger i alla fall oss att det inte är någon drömmotståndare han ska ta sig an.

3) Novak Djokovic har trappat upp. De tre sista seten mot Kevin Andersson var riktigt bra och vi tror att det vänder nu för serben, som förmodligen tänker vara konsekvent och distinkt redan från start. Han vill inte hamna i samma prekära läge som mot sydafrikanen och kommer då spela så där skoningslöst som få andra klarar av.

4) Marin Cilic har sett loj ut hittills under Wimbledon och har haft problem mot motståndare han rimligtvis ska kunna vinna mot utan att behöva förta sig. Det vittnar om att han inte riktigt är i fas och därtill har han ett erkänt svängigt humör, vilket öppnar för en inledning där han håller hyfsat jämna steg, men där han sen tappar helt i slutet av matchen.

”Övertygade om att Djokovic växlar upp”

Ja, som ni hör är vi övertygade om att Novak Djokovic växlar upp och vinner den här matchen. Att han är en bättre spelare vet vi alla. Att han trivs mot Marin Cilic har vi bevisat. Det finns egentligen inte fler hinder kvar, mer än att Marin Cilic i sina bästa stunder servar väldigt bra och kan vara svår att breaka. Det var där Kevin Andersson blev för svår för Novak Djokovic långa perioder i åttondelsfinalen, men samtidigt har Marin Cilic inte alls visat de tendenserna hittills under turneringen. Tvärtom: det klaffar inte fullt ut för honom.

Hos BetWay kan vi nu spela 3-0 till Novak Djokovic till fantastiska 1,67. Det är knappa tre tiondelar bättre än hos flera andra bolag och det sticker ut så mycket att vi måste hugga. Visst, Cilic kommer säkert pressa minst ett set över tio game eller hela vägen till tiebreak, men vi tror att en beslutsam Novak Djokovic kommer vilja statuera ett exempel med en komfortabel 3-0-seger här. 1,67 är hur som helst värt en slant.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic 3-0
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, onsdag 8/7
TV / Stream:  cmoretennis logocmoresport logocmorelive logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Novak Djokovic  1,08 betway logo
3-0  1,67 betway logo
Marin Cilic  9,75 comeon logo
Över 34,5 game  1,91 comeon logo
Under 34,5 game  1,85 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: