Speltips, Djokovic – Federer 12/7: Vem vinner finalen i Wimbledon?

Simon Pålsson Publicerat: 11 juli 2015

Drömfinalen står för dörren. Världsettan Novak Djokovic mot världstvåan Roger Federer. Vi tycker oss ha hittat ett fint odds inför matchen.

Efter två veckor av fantastisk tennis har vi nu kommit fram till den dag där allting ska avgöras. I herrarnas final står nu tennisens två absolut största namn mot varandra i det som på förhand kan bli en historisk final. Det är kungen av Wimbledon, Roger Federer, mot den solklara världsettan Novak Djokovic.

De båda spelarna kommer till finalen med lite olika historia så här långt i turneringen. Novak Djokovic har som förstaseedad haft turen att slippa möta flera av de riktiga tunga namnen, men serben har ändå fått visa sig på styva linan i ett par tuffa matcher mot framförallt Kevin Andersson och Richard Gasquet.

Föga förvånande var Novak Djokovic trots allt starkast i de båda matcherna och att han nu är i final är inte direkt något vi är förvånade över. Inte minst med tanke på att vi redan inför turneringen rekade Novak Djokovic som vinnare av hela Wimbledon till 2,30.

Två veckor fantastisk tennis har vänt oss

Trots att vi alltså höll Novak Djokovic som solklar favorit att sopa hem hela turneringen redan innan den drog igång har vi nu vänt lite i den frågan. Anledningen är enkel och den stavas Roger Federer.

Den forna världsettan och stora kungen av Wimbledon har åter spelat fantastisk tennis i två raka veckor. Ett enda tappat servegame och idel komfortabla segrar rakt igenom vittnar om att schweizaren är tillbaka i gammalt gott slag. I semifinalen mot Andy Murray fick vi se en av de mer fläckfria insatserna på länge. Trots att Andy Murray inte på något sätt var dålig hade han inte en chans.

Roger Federer vann tämligen enkelt med 3-0 och tar nu med sig i huvudsak tre saker till finalen mot Novak Djokovic. För det första är han bevisligen i en fantastisk form och spelar en närmast gudomlig tennis. För det andra kommer han ha ett väldigt stort publikstöd i finalen och det råder ingen tvekan om var publiken kommer att ha sina sympatier. Sist, men inte minst, har Roger Federer minst sagt goda minnen från Wimbledon och han trivs som allra bäst på den vackra centrecourten där.

Därför tror vi att Roger Federer kan hota Novak Djokovic på allvar. Vi går helt enkelt emot vårt eget speltips som vi hade inför turneringen, just med tanke på att schweizaren spelat så väldigt bra under flera veckor på gräs. Roger Federer att vinna till 2,12 hos Betsson blir vårt spel och vi ser till att bänka oss för att inte missa den här matchen. Den kommer bli väldigt underhållande, det vågar vi lova.

Missa inte finalen. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons final står för dörren är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Roger Federer vinna
Odds:  2,12 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 12/7
TV / Stream:    cmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Novak Djokovic  1,80 williamhill logo
3-0  5,25 comeon logo
Roger Federer  2,12 betsson logo
Över 42,5 game  1,74 comeon logo
Under 42,5 game  2,05 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: