Speltips, Djokovic – Nadal 3/6: Vi sågar det brutala oddset

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2015

Den sista kvartsfinalen i Franska Öppna är också den hetaste. Den solklara världsettan Novak Djokovic mot kungen av Franska Öppna – Rafael Nadal. Är det äntligen dags nu, Novak?

För oss som älskar tennis är det ett par fina dagar som väntar. Först ut är de två sista kvartsfinalerna under onsdagseftermiddagen och därefter är det dags för semifinaler samt final till helgen. Inte blir det sämre av att konstatera vilka som gör upp i den sista kvartsfinalen.

Den suveräna och självklara världsettan Novak Djokovic, som fortsätter att gå från klarhet till klarhet, mot den eviga kungen av gruset och allra främst turneringen Franska Öppna, nämligen Rafael Nadal. Serben Djokovic har haft ett par helt fantastiska säsonger bakom sig och är nu ohotad i toppen av världsrankingen, men inför matchen mot spanjoren Rafael Nadal finns trots allt ett orosmoln.

Nadal är nämligen en av få spelare som faktiskt har ett positivt inbördes facit mot honom, med 23 segrar på 43 möten. Hela 43 möten mellan de båda på ATP-touren vittnar för övrigt om hur pass överlägsna de båda varit på topp 4 under många säsonger i rad.

Vidare har Rafael Nadal hela fyra raka Grand Slam-segrar mot just Novak Djokovic. Där kan vi snacka mentalt försprång. I övriga matcher är statistiken av en helt annan karaktär, då serben har vunnit fem av de sex senaste matcherna mellan de båda.

Djokovic törstar efter titeln han saknar

Trots att Novak Djokovic dragit ifrån i toppen av rankingen över de bästa tennisspelarna i världen finns det fortfarande ett stort tomrum i hans enorma prisskåp som han ännu inte lyckats fylla. Faktum är att 28-åringen inte har lyckats vinna Franska Öppna, även fall han varit i två finaler. Båda finalerna har slutat med finalförlust mot just Rafael Nadal, som för övrigt fyller 29 år just idag.

Glasklart inför eftermiddagens möte är i alla fall att Djokovic tänker göra allt för att ta chansen i år. Rafael Nadal kommer från en skadedrabbad period bakom sig och har ännu inte lyckats nå samma klass som vi gjort oss vana vid, även fall spelet hittills under turneringen sannerligen lovat gott. Det vore dock dumt att helt räkna bort en spelare som sopat hem hela Franska Öppna nio av de senaste tio säsongerna, men är det någon gång Djokovic ska slå Nadal är det i år.

Ja, som ni hör tror vi helt enkelt på serben här. Det må vara tråkigt att följa strömmen och tro på världsettan, men känslan är att det är i år som Djokovic lyckas slå Nadal på gruset i Paris. Huruvida det räcker hela vägen till turneringsseger är en fråga för framtiden, men vi tror på serbisk seger i själva matchen. Spelbolagen bjuder iögonfallande höga 3,25 gånger pengarna på seger för Nadal – ett odds som i skenet av den statistik jag tidigare presenterade framstår som helt fantastiskt. Vi väljer dock att avstå det spelet och riktar blickarna mot handikappmarknaden. Novak Djokovic -5,5 game till hela 2,20 hos ComeOn är ett bra spel. För den som vill ta det lite mer försiktigt finns det värde även i -4,5 game till 1,80 hos bet365.

Ett sannolikt resultat är 3-1 i set till Djokovic och tendensen från tidigare matcher mellan spelarna är att seten inte nödvändigtvis blir särskilt långa. Båda har en enorm förmåga att bryta servegame, inte minst tack vare det enorma returspelet som båda besitter. Om matchen utvecklas som vi hoppas och tror kommer Djokovic helt enkelt att kunna lösa -5,5 game.

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic -5,5 game
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:15, onsdag 3/6
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Novak Djokovic  1,42 titanbet logo
3-0  3,00 williamhill logo
Rafael Nadal  3,25 williamhill logo
Över 38,5 mål  1,91 ladbrokes logo
Under 38,5 mål  1,91 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: