Speltips Djurgården – Brage 21/2: Svenska Cupen

Martin Efvergren Publicerat: 21 februari 2022

Djurgårdens IF är stora favoriter när man ställs mot IK Brage i den första matchen av gruppspelet i Svenska Cupen. Matchen spelas måndagen den 21 februari 2022 med avspark kl 19:00.

Djurgården – Brage

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev till slut en tredje plats för ett Djurgården som jagade det allsvenska guldet in i det sista förra säsongen. Till den här säsongen har man spetsat offensiven ytterligare i och med en av de tyngsta värvningarna den här vintern då man knutit till sig Victor Edvardsen från Degerfors. Därtill har man sannolikt även gjort en klassvärvning i landslagsmeriterade Pierre Bengtsson.

Djurgården tillhör huvudfavoriterna att vinna hela Svenska Cupen och man är även klara favoriter att vinna den här gruppen. Förutom Djurgården och Brage ingår även Halmstad och Brommapojkarna i denna grupp 3. DIF är således det enda allsvenska laget medan de övriga tre ska spela i Superettan den här säsongen.

Brage krigade i de nedre regionerna av den här serien under, i princip, hela förra säsongen. De fick en knackig start förra våren med mycket skador och sjukdomar och det lossnade sedan aldrig riktigt. Till slut blev man i alla fall tia med fyra poängs marginal ner till kvalplats.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Edvardsen kan göra stor skillnad

Kleber Saarenpää har nu lett IK Brage ända sedan 2017 och utvecklingen har inte pekat uppåt de senaste två åren. Det finns således en kontinuitet som byggt en stabilitet, men man har saknat den riktiga spetsen de senaste säsongerna. Detta sagt med undantag av Leo Pllana som varit stått för 21 mål totalt under sina två säsonger i klubben. Han har varit Brages x-faktor i offensiven men han har nu lämnat för spel i Sydkorea.

Pllana lär bli ett stort avbräck för Borlänge-laget och man har heller inte direkt imponerat i träningsmatcherna inför Svenska Cupen. Det är emellertid främst i defensiven som man har haft problem då släppt in väldigt många mål. I genrepet föll man med 4-2 mot Dalkurd för en veckan sedan.

Djurgården ser däremot starkare ut på pappret än vad man gjorde förra säsongen. Framförallt lär Edvardsen ha goda förutsättningar för att göra stor succé. Hans avslutsförmåga är något som DIF saknade förra säsongen och om Edvardsen kan ta ytterligare kliv framåt kommer järnkaminerna att bli väldigt svårstoppade.

Svårstoppade har man redan varit under försäsongen där man vunnit samtliga sina fyra matcher. De senaste segrarna mot Rosenborg och Lilleström indikerar att man ligger väl framme i dagsläget.

Jag tror att Brage kommer få det väldigt tufft här. Så här tidigt på säsongen skiljer det oftast som minst mellan de små och de stora, men jag finner anledning att tro att det kommer vara en tydlig klasskillnad här. Mitt spel blir därför Djurgården -2 (asian handicap) till 1.88 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården -2 (asian)
Odds: 1.88
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 21 februari 2022
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: