Speltips, Djurgården – Brynäs 10/3: Tight och tufft första möte

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2016

Det första mötet i slutspelsmöten brukar bli tight. Känslan är att så också blir fallet när Djurgårdens IF får besök av ett svårspelat Brynäs IF för den första av tre åttondelsfinaler mellan lagen.

Djurgården och Brynäs gör upp om en plats i kvartsfinalerna genom att mötas i det som den här säsongen kallas för åttondelsfinal, men som tidigare gått under namnet Play In. På ena sidan står alltså ett Djurgården som gjort det bra under 2016 och därmed klättrat upp på den viktiga sjundeplatsen, som innebär att de har hemmaplansfördel i åttondelsfinalen.

På andra sidan står ett Brynäs som inte alls hittat tillbaka till höstens höga nivå. Då var laget en av de stora utmanarna till topplagen Skellefteå och Frölunda, men så är inte riktigt fallet nu. Laget halkade hela vägen ner till plats nummer 10 i tabellen.

En starkt bidragande orsak till det fallet var såklart att lagets offensiva stjärna tillika lagkapten Anton Rödin drog på sig en skada i början av året. Det var på en träning som hans knä fick sig en smäll, något som tvingade fram en operation och en flera månader lång rehabiliteringsperiod. Intressant är att Brynäs poängsnitt sjönk från 1,71 till 0,94 poäng per match efter att Anton Rödin inte längre fanns tillgänglig för spel.

Djurgården trivs bra mot Brynäs

Inte nog med att Djurgården har rusat förbi Brynäs i tabellen sedan Anton Rödin blev skadad – de har också en väldigt trevlig inbördes trend att luta sig mot inför den här åttondelsfinalen. Stockholmarna har nämligen tre raka segrar mot just Brynäs.

Dessutom har de visat rätt bra form på sistone, åtminstone på hemmaplan där laget fortsätter att vara svårspelade. Brynäs har dock, med eller utan Anton Rödin, en stark förmåga att täppa till sina matcher. Det blir extra tydligt på bortaplan, då laget främst inriktar sig på att göra det svårt för sina motståndare och därmed försöka ta poäng den vägen.

Vår känsla är att hemmalaget är favoriter här, men att Brynäs – som är ett starkt slutspelslag – inte kommer att lägga sig ner och dö. Gästerna är bra när det verkligen gäller och det tror vi kommer synas här. Det blir säkert en tillknäppt historia. Därför spelar vi under 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,80 gånger pengarna hos 10Bet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 10/3
TV:    cmoresport logo tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  1,75 expekt logo
Oavgjort  4,50 nordicbet logo
Brynäs IF  4,20 betway logo
Över 4,5 mål  1,75 betway logo
Under 4,5 mål  2,10 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: