Speltips, Djurgården – Brynäs 14/3: Vilket blir sista laget i kvartsfinal?

Simon Pålsson Publicerat: 13 mars 2016

Det åttonde och sista kvartsfinallaget i SHL ska nu utses. Hovet står värd för den avgörande matchen mellan Djurgårdens IF och gästande Brynäs IF.

Då ska det äntligen avgöras. Sju av åtta kvartsfinallag är redan klara och nu ska den allra sista platsen fyllas. Inte nog med att matchen är oerhört viktig för Djurgårdens IF och Brynäs IF, den är också väldigt viktig för Frölunda och Skellfteå. Deras motstånd i sin respektive kvartsfinal avgörs nämligen av den här matchen.

Om Djurgården tar sig vidare är det dem som är Frölundas nästa motståndare, men om det är Brynäs som vinner den tredje och avgörande matchen får Frölunda istället ta sig an HV71.

Men hur går det då? Klart är att det här är två jämna lag, men där hemmalaget har haft en större stabilitet. Det beror till stora delar på grund av att Brynäs fått klara sig utan sin lagkapten och offensiva stjärna Anton Rödin i flera månader nu. Utan det avbräcket hade laget med all säkerhet placerat sig högre upp i tabellen, istället för att sluta tia som man alltså nu gjorde.

1-1 efter två islossningar

Åttondelsfinalerna avgörs som bekant i bäst av tre matcher och i skrivande stund står det 1-1. Efter förlängningsförlust på bortaplan i första matchen kvitterade Brynäs till 1-1 i matcher efter en 5-2-seger på hemmaplan i den senaste matchen.

Båda matcherna, som alltså slutade 5-2 respektive 5-4, har varit islossningar rent målmässigt. Det första målet har skruvat upp tempot två gånger om och gjort att lagen helt enkelt inte har orkat stå emot varandras offensiv. I den sista och avgörande matchen, när båda lagen kommer in med kniven mot strupen, tror vi att en liten bakfylla kan lura runt hörnet.

Nu är det allvar på riktigt och det lär påverka matchbilden. Brynäs är dessutom ett defensivt och mycket välorganiserat lag i grunden, något som blir extra tydligt i bortamatcher och i matcher som gäller någonting extra. Det kan man verkligen säga att den här matchen gör. Djurgården lär inte heller vilja ta några onödiga risker.

Med detta i åtanke blir vi inte förvånade om matchen blir målsnål. Såvida inte något lag kopplar ett tvåmålskommando tidigt i matchen och därigenom tvingar fram sina motståndare bör det här bli en till stora delar lite mer försiktig tillställning, åtminstone i förhållande till övriga två matcher i den här åttondelsfinalserien. Därför spelar vi under 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,87 gånger pengarna hos 10Bet. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Favoritskapet då? På hemmaplan är Djurgåden alltid urstarka, men 3,60 gånger pengarna på bortaseger? Det är för mycket. Det här kan gå precis hur som helst.

 

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, måndag 14/3
TV:    tvtolv logo cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,50 betrally logo
Brynäs IF  3,60 unibet logo
Över 4,5 mål  1,75 betway logo
Under 4,5 mål  2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: