Speltips, Djurgården – Brynäs 24/9: En nyckelspelare tillbaka – en annan borta?

Emil Jakobsson Publicerat: 24 september 2015

Djurgården har inlett säsongen starkt och under torsdagen tar de mot Brynäs i en match där en stjärnspelare väntas vara tillbaka efter skada och en annan nyckelspelare väntas missa matchen för det andra laget.

Djurgården har fått en bra start på säsongen, inget snack om saken. Poäng borta mot Linköping och sedan har de besegrade förra säsongens båda finalister. Först slog de Skellefteå med 2-1 i SHL och i tisdags vann de med 4-3 mot Växjö i CHL-slutspelet. Spelet har kanske inte varit speciellt jämnt då de haft en del svackor under matcherna men även väldigt bra perioder som har vägt upp.

Gästande Brynäs vann sin hemmapremiär mot nykomlingen Malmö med 6-3 men föll nu senast borta mot Färjestad med 3-2. En seger hemma, en förlust borta – en trend vi känner igen från förra säsongen för Brynäs. De var nämligen seriens sjätte bästa hemmalag förra säsongen men seriens absolut sämsta bortalag med ynka 13 poäng på 27 matcher vilket kan jämföras med 55 poäng på hemmaplan.

Djurgården var visserligen bättre på hemmaplan förra säsongen men skillnaden var inte lika stor. De var SHL:s åttonde bästa hemmalag och nionde bästa bortalag.

Vunnit tre av de fyra senaste mot Brynäs

Djurgården har dessutom vunnit tre av de fyra senaste mot Brynäs och de två senaste hemmamatcherna mot dem har de vunnit med målskillnaden 6-2.

På skadefronten talar det mesta för att Patrick Thoresen är tillbaka för Djurgården, otroligt viktigt att han är tillbaka och han tillför väldigt mycket spets. Annars väntas Alexander Fällström, Adam Ollas Matsson och Nicklas Heinerö missa matchen för Djurgården. Brynäs kommer förmodligen till spel utan förstemålvakten Bernhard Starkbaum vilket betyder att blott 18-årige Felix Sandström väntas vakta målet.

När vi ser till oddsen är det något överraskande att vi får fina 2,2 på ettan trots Brynäs otroligt usla bortaspel förra säsongen. De flesta bolagen ligger runt 2,0 men Nordicbet ställer ut hela 2,2 vilket vi mer än gärna synar. Djurgården har inlett starkt, får tillbaka Thoresen och möter ett Brynäs utan sin förstemålvakt och som är fullständigt usla på bortaplan.

Djurgården har samtidigt en fördel att de spelade mot Växjö i tisdags samtidigt som Brynäs varit lediga sen i lördags. Så här tidigt på säsongen är det bara nyttigt att hålla uppe tempot och fem dagar mellan matcherna är inte optimalt.

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak etta
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 torsdag 24/9
TV:  cmorelivetva logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 2,2 nordicbet logo
Oavgjort 4,4 mobilbet logo
Brynäs 3,2 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,71 unibet logo
Under 4,5 mål 2,1 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: