Speltips, Djurgården – Elfsborg 5/4: Publikfest på Tele2 Arena

Spelbloggare Publicerat: 5 april 2015
dif ife 5/4
Foto: Bildbyrån

Nästa allsvenska anstalt är Stockholm och Tele2 Arena, där ännu en publikfest står på menyn när Djurgården får besök av Elfsborg. Vi har svårt att skilja lagen åt och testar ett spel till mer än tredubbelt.

Biljetterna säljer som smör till söndagens premiär och i skrivandets stund har över 20 000 personer har redan säkrat sin plats på Tele2 Arena (4/4 20:00). Bäddat för en fantastisk fotbolls- och publikfest.

– Det kommer ju att vara en fantastisk inramning av den här matchen och då är det viktigt att behålla fokuseringen och använda förutsättningarna rätt. Som vi såg mot Malmö hemma förra året blev det en otrolig energiboost i matchen och den energin hoppas jag finns på söndag där även vi själva ska visa det lika bra nere på planen, säger DIF:s tränare Pelle Olsson till föreningens officiella hemsida.

Näst största favorit till titeln

Blåränderna nådde inte Svenska Cupen-slutspelet, trots att man faktiskt vann mot Norrköping i slutomgången, och detta efter den lika oväntade torsken som usla prestationen mot Norrby, spelandes i division ett, men annars har pusselbitarna börjat falla på plats – även fast spelaromsättningen varit stor.

Kanterna med Haris Radetinac och Daniel Berntsen är starka, men anfallsfronten känns lite tunn. Nyförvärvet Sam Johnson har potential, men lär behöva tid innan han blommar ut helt.

Gästande IFE är, enligt de allsvenska tränarna, de som har störst möjlighet att utmana urstarka och topptippade Malmö. Man kunde ha löst lite bättre resultat under försäsongen, men vann ändå sin grupp i cupen enkelt, klådde Hammarby i kvarten – i semifinalen tog det dock stopp när Örebro var två siffror för stora på Behrn Arena.

Magnus Haglund och Janne Mian fogar över ett starkt material med flera passningssäkra och kvicka spelare. Gefleförvärvet Simon Lundevall är en jag tror kommer visa framfötterna på mittfältet.

Krysset närmast till hands

Visst, publiken kommer elda på rejält, men premiärmatcher tenderar ofta att bli lite avvaktande; båda lördagens matcher slutade exempelvis under 2,5 mål. Svårt att tro att det blir full fart framåt från någondera av parterna. Tänker att det blir en tuff kamp om mittfältet, där de båda har sina största styrkor.

Sen är det två ganska jämna lag som kliver ut på Tele2 Arena. Finns större kvalité i Elfsborg och även om de trivs på konstgräs, drar Djurgården såklart fördel av att spela på hemmaplan med det stora stödet från läktaren.

De senaste årens inbördesmatcher har varit jämna och två av de tre senaste när Djurgården stått som värd har slutat oavgjort. Kan helt enkelt inte skilja lagen åt här och de lär båda vara nöjda med en pinne i premiären. Krysset spelas således till 3,30x hos Bet365. Öppna ett konto hos dem och erhåll 1 000 kr i välkomstbonus.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,85 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Elfsborg 2,65 unibet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,74 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 5/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson