Speltips, Djurgården – Frölunda 18/3: Upplagt för fartfylld match

Simon Pålsson Publicerat: 17 mars 2016

Frölunda tar sig upp till Djurgården utan någonting att förlora. Laget har redan tagit ledningen i matchserien och kan nu spela utan större press. Det öppnar upp för en fartfylld historia på Hovet.

Efter en sömning inledning på matchen vaknade Frölunda till liv på allvar i den tredje perioden i det första kvartsfinalmötet mot Djurgården. Göteborgarna var illa ute och låg under två gånger om, men lyckades till slut vända och vinna till 4-2.

Precis som vi förutspådde var Djurgården alltså vakna direkt från början och såg till att hota Frölunda, som sett lite stabbiga ut de sista veckorna och som dessutom inte varit igång med matchande på över en vecka.

Frölunda var dock starkast i längden och körde faktiskt över 08-laget i den sista perioden. Om Ryan Lasch inte prickskjutit in 2-2, ett mål som psykologiskt sett vände matchbilden, är det intressant att se vad som hade hänt. Det får vi dock aldrig svar på, tyvärr.

Frölunda kan tuta och köra

Nu tar sig hur som helst göteborgarna upp till Stockholm och ett fullsmockat Hovet, där hemmapubliken ska göra allt för att elda på sitt lag fram till en kvittering i matcher, 1-1. Gästerna kommer förmodligen till matchen utan Joel Lundqvist, som missade lagets träning under torsdagen. Därtill är fortsatt Lukas Bengtsson, Sebastian Stålberg och Anton Axelsson skadade.

Med flera tongivande spelare borta och med 1-0 i ryggen kan Frölunda ta sig an matchen i Hovet utan nervositet. Det är inte hela världen om laget skulle förlora, inte minst med tanke på att laget har hemmaplansfördel i matchserien och att man redan på söndag hoppas få tillbaka ett par av sina skadade spelare.

Det gör att vi tror på en offensiv inställning från Frölundas sida. Det är som bekant då laget är som allra bäst också, i svängiga och fartfyllda matcher. På andra sidan står ett Djurgården som behöver vinna och som kommer att eldas på av sin högljudda hemmapublik. Djurgården är dessutom ett offensivt starkt lag, inte minst på hemmaplan.

Alla dessa aspekter talar gemensamt för en enda sak: det här blir en fartfylld och därigenom målrik match. Hos TitanBet får vi 1,72 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen (inklusive förlängning) och det känns som väldigt bra betalt. Vi hoppas sätta det andra raka spelet i den här matchserien.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 18/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården  2,65 betway logo
Oavgjort  4,30 betrally logo
Frölunda  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,76 redbet logo
Under 4,5 mål  2,17 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: