Speltips, Djurgården – Frölunda 23/2: Het batalj på Hovet

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2016

SHL går in i det kritiska avslutande skedet av grundserien. Djurgården hoppas behålla sin slutspelsplats, medan Frölunda ämnar hitta tillbaka till det offensiva vinnarspåret efter en tyngre period.

Tisdagen bjuder på fem heta matcher från SHL, när det nu bara återstår ett mindre gäng matcher innan det efterlängtade slutspelet drar igång. Vårt fokus hamnar på matchen mellan Djurgårdens IF och Frölunda HC uppe på Hovet i Stockholm.

Hemmalaget, som för närvarande har den viktiga sjätteplatsen i tabellen, har en fin trend bakom sig och ser faktiskt väldigt starka ut för tillfället – inte minst offensivt sett. Laget gör en hel del mål och har dessutom vunnit fem av sina sex senaste matcher.

Bakåt är det inte fullt lika övertygande och om vi ska tala klarspråk släpper Djurgården helt enkelt inte för många mål. I åtta av sina nio senaste matcher har laget släppt in minst tre mål. Det är helt enkelt för många mål, för ofta. Märk väl att laget också släppt in totalt 117 mål på 45 spelade matcher, vilket är klart mest bland de sju bästa lagen.

Frölunda på gång igen?

Efter ett par tunga veckor, där Frölunda bland annat få se Skellefteå rycka i toppen av SHL, ser det plötsligt lite bättre ut igen. Tre raka SHL-segrar, visserligen mot lite svagare motstånd i form av Örebro och Karlskrona, är inte så pjåkigt.

Vid det här laget vet vi vilken kapacitet det här Frölundalaget besitter och de är såklart en självklar titelkandidat senare i vår. 155 gjorda mål på 45 matcher är överlägset bäst i hela ligan och det är också där vi hittar lagets stora styrka. Det offensiva spelet, med skapandet av målchanser och mål i fokus, har helt enkelt varit outstanding. Om de tre senaste matcherna är en liten indikation på i vilken riktning Frölunda rör sig nu känns det som att laget är lite på gång igen.

Känslan är att det här blir en tuff match och vi skulle inte bli förvånade om det blir ett riktigt målkalas. Båda lagen har fin offensiv spets i sina lag och Djurgården har därtill visat en del defensiva brister på sistone. Det öppnar för mål till gästernas favör. Vår känsla är att ett inspirerat Frölunda kommer att göra avtryck i den här matchen, inte minst i målprotokollet. Därför spelar vi Frölunda över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) till 1,85 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Frölunda över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 23/2
TV:    cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  2,80 titanbet[]
Oavgjort  4,50 betrally logo
Frölunda HC  2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: