Speltips, Djurgården – Häcken 1/8: Luktar målsnålt

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2015

Oddssättarna är ute och vimsar på målmarknaden när, för tillfället, briljanta Djurgården tar emot Häcken på Tele2 Arena.

Tillsammans med Norrköping får Djurgården etiketteras som årets positiva skräll i Allsvenskan. Man parkerar på tredjeplatsen och har bara två pinnar upp till såväl andraplatsen som toppen där Göteborg alltjämt står.

14 matcher. Så många förlustfria matcher har Djurgården radat upp, nio vinster och fem oavgjorda. Flera experter och tyckare har hela tiden förutspått att de ska börja sjunka ”när som helst”, men de verkar få fortsätta vänta. Som det ser ut nu verkar det bli toppstrid, men det är också oerhört jämnt i det översta skiktet av tabellen och kan vända fort.

Mer mediokra har Häcken varit. De huserar i mitten av tabellen, är just nu på åttondeplats med 23 inspelade pinnar på de 17 spelade matcherna. Funnits saker i det offensiva spelet, som man blivit så hyllade för de senaste åren, att jobba med när målskörden varit snål, men i tre av de fyra senaste matcherna har man hittat nätet tre gånger – alla på hemmaplan.

Sju raka under 2,5 mål

Djurgården fortsätter rada upp vinster, men det är tydligt att anfallsspelet är hämmat av Haris Radetinacs frånvaro. Mittfältaren betraktas av många som en av Allsvenskans bästa och sett till vad som åstadkoms under våren, är det förståeligt. Trots att spelet fortsatt sett bra ut har man haft det svårare att komma till de hundraprocentiga målchanserna. En tydlig dimension försvinner.

Sedan invigningen av den nya hemmaarenan har Häckenspelarna skinit på ett helt annat sätt. Anfallsviljan är stor och som nämnt, tre mål har det blivit framåt i alla tre matcherna på Bravida Arena. På bortaplan däremot, där är man inte alls lika framåtlutande; sju av åtta matcher har klivit under 2,5 mål.

Samtidigt som Djurgårdens anfallsspel inte sprudlat lika mycket som tidigare, är försvarsspelet alltjämt betongstarkt och verkar bara bli bättre och bättre. Nollan har man hållit i fyra raka matcher och de sju senaste har alla bjudit på max två baljor.

Simon Strandberg räknar vi bort från Häckens backlinje med en avstängning och Kevin Walker från Djurgårdens centrala mittfält med en skada. Det första ett defensivt avbräck, det andra innebär att man i och med rotationen blir lite mer offensivt lagda.

Avbräckens betydelse ska dock inte överdrivas och i min bok ska faktiskt underspelet på 2,5-målslinan vara knapp favorit – nu får vi 2,12x för det hos Nordicbet och då är det bara att slussa in polletterna.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 1/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,77 redbet logo
Oavgjort 4,00 bwin logo
Häcken 4,85 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,12 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: