Speltips, Djurgården – Häcken 31/10: Fokus på bortalaget

Spelbloggare Publicerat: 30 oktober 2016

Årets näst sista match i Allsvenskan för såväl Djurgården som Häcken väntar. Båda parter har stora kvalitéer framåt, men är svajiga bakåt och nu när matchen är av så pass liten betydelse kan vi räkna med full rulle. Målpartaj på Tele2 Arena?

Nummer elva mot nummer tio – och det enda de har att spela för är enskilda platser uppåt respektive neråt i tabellen. Eventuellt litet mål att kliva upp på den övre tabellhalvan. Också av betydelse att avsluta med bra känsla.

För Häcken har det här spelåret varit en besvikelse modellen större, vilket delvis kan förklaras i skador på nyckelspelare. Dock dippat rejält på sistone efter bara en vunnen match på de åtta senaste försöken, faktiskt på just Tele2 Arena när Hammarby stod som värd. Klart bättre position för bara runt en månad sedan.

Men undra om situationen inte är värre för Djurgården? Förvisso på samma antal pinnar som Häcken, men har varit nere och tampats i den absoluta botten av tabellen. Mark Dempsey kom in på tränarposten som räddaren i nöden i somras och häromdagen rapporterades det att han inte kommer fortsätta. Svårt att hitta motivationen nu?

Bortamålen nära till hands

Undertecknad har två starka känslor inför matchen; för mål och skrällen.

Det är alltid full rulle framåt när Häcken är ena halvan av en match. Fantastiskt målfacit framåt, men bakåt är det extremt svajigt. Att bara en av de åtta senaste matcherna vunnits, men att minst två baljor skyfflats in i fyra av dem visar på det.

Nu möter man ett Djurgården som inte alls imponerar, i synnerhet inte defensivt. Halvdan prestation senast, men det blev ändå tre pinnar borta mot ett uruselt Helsingborg senast. Dessförinnan; 0-2 i baken mot J-Södra och 2-4 mot lokalrivalen Hammarby.

Det har känts som att DIF-spelarna varit mer eller mindre ointresserade på senare tid. Och häromdagen deklarerade dessutom tränaren Mark Dempsey att han inte kommer stanna i klubben. Vad finns det då som kan få spelarna att tända till?

Räknar med full rulle åt båda håll och att Häcken står för minst två mål ska ses med större än 50% chans, utan tvekan. Målöverspelen i hela matchen är också tänkbara, men bland annat tränarsituationen för DIF och att Michael Olunga, avstängd, saknas vill vi hellre investera i bortalaget.

Nu får vi hela 2,15 x polletterna av Bwin (250 kronor bonus) för Häcken över 1,5 mål och det måste alltså spelas. Insatsen kan skruvas upp…

Speltips:

Speltips: Häcken över 1,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 31/10
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: