Speltips, Djurgården – Hammarby 24/8: Två lag med offensiva problem

Spelbloggare Publicerat: 24 augusti 2015

Det vankas Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby och vi tror att matchbilden kommer se annorlunda ut kontra hur tidigare gjort i tidigare derbyn på Tele2 Arena sedan invigningen.

14 pinnar skiljer dessa två. Det var det sannolikt få som trodde, i alla fall att DIF var de som skulle vara först, efter det första inbördesmötet i den tredje omgången av spelåret – en match som Hammarby vann efter att ha vänt 0-1 till 2-1 under andra halvlek.

Sju pinnar hade Hammarby kammat in efter slutsignalen, Djurgården stod på en. Men precis som undertecknad varnat för i ett antal rekar – att HIF är överskattade och att de skulle tappa det, och att DIF har en intressant trupp som då skulle kunna, nu är i, toppen. Guldet är ännu inte utom räckhåll, men ska drömmen leva kvar vid liv måste det nästan bli en trea här – det skulle minska avståndet till serieledande Blåvitt till fem pinnar.

För Hammarby handlar det om att undvika dras in i bottenstriden. Sex pinnar är det ner till Halmstad på kvalstrecket och det är ett avstånd man inte borde kunna tappa, men som vi vet vänder det fort i Allsvenskan.

Trevande start?

Sedan Haris Radetinac blev skadad har Djurgården, även om man en tid efter det fortsatte lösa fina resultat, tappat rejält med udd. När en av, eller kanske till och med den bästa yttermittfältaren i serien försvinner märks det av helt enkelt. På det har också Nyasha Mushekwi slutat leverera, eventuellt på grund av alla flyktrykten. Detta blir med stor sannolikhet hans sista match i den blårandiga tröjan för övrigt.

De som ska sätta tempot är också just – Djurgården. Ett DIF som inte alls får till det offensivt just nu, men samtidigt är defensivt stabila. De två senaste matcherna, båda på bortaplan, har förlorats med 0-1 samt 0-2 mot AIK respektive Elfsborg. Innan dessa hade laget hela 15 matcher i följd utan förlust.

Hammarby lyckades vinna med 1-0 borta mot Falkenberg efter ett mål i slutminuterna senast, men detta utan att briljera. Faktum är att man under perioder var rentav dåliga. Matchen dessförinnan, hemma mot Elfsborg, slutade 0-0 – en klart bättre prestation, men även HIF verkar sakna udd för tillfället.

Tror inte alls att Hammarby kliver ut med samma självförtroende och kaxighet som i det senaste inbördesderbyt och att Djurgården inte är lika naiva. Derbyna på Tele2 Arena, oavsett vilka av Stockholslagen som är inblandade, brukar bli målrika – men känslan är att ett trendbrott lurar runt hörnet.

DIF:s matcher öppnas oftast lite trevande, för att sedan växa. Så kan mycket väl fallet bli här, i en oviss derbybatalj.

Under 0,5, 1 mål (0,75) inom de första 30 minuterna spelas till 1,74 hos ComeOn. Det innebär att spelet sitter om det är mållöst när klockan passerar just 30 minuter, att vi får halva insatsen tillbaka och förlorar halva om det blivit ett och att hela insatsen förloras om det blivit två eller fler.

Speltips:

Speltips: Under 0,5, 1 (0,75) mål matchminut 1-30
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tvfyrasport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,91 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,75 betway logo
Hammarby 4,50 betway logo
Över 2,5 mål 1,85 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: