Speltips, Djurgården – Helsingborg 28/9: Ointressant – men underhållande?

Spelbloggare Publicerat: 28 september 2015

Det är misär och det är nästan helt ointressant. Måndagens kanske, på förhand, sömnigaste allsvenska fotbollsmatch bjuder Djurgården och Helsingborg på – men känslan är att båda sidorna kommer bjuda upp till dans. Därav – målrikt?

Tre raka förluster, eller en vinst på de sju senaste matcherna – det håller inte om man ska vara med och fajtas om medaljerna. Det som rullade på så väl; 15 förlustfria matcher satte till och med Djurgården upp i serieledning vid ett par tillfällen, men nu är man körda i såväl titelracet som det om Europabiljetterna.

Helt utan strid står Helsingborg, fast i ingenmansland. Tiondeplatsen, kontraktet säkrat och utan möjlighet att studsa uppåt mot toppen. Litet mål kan vara att nå upp till den övre tabellhalvan, men hur motiverande är det? Gnugga på detaljerna inför nästkommande spelår – det är fokuset på: prestationen.

Pär Hansson out

Oavsett hur ointressant matchen väntas bli för tabellen, kan det ändå bli en hejdundrande batalj vi bjuds på. Och med det menar jag – mål. Finns alla möjligheter för flera mållinor ska kunna passeras, här på Tele2 Arena.

Handlar delvis om det som skrivits om ovan – att de inte direkt har någonting direkt att spela för; att de således kan släppa på bromsen och köra fullt ut. Inte känna att vissa resultat ska behöva bevakas.

Och det finns fler faktorer vi kan luta oss mot. Lagen suktar båda efter en trea och deras försvarsspel varit katastrofalt på sistone. Tre raka torskar mot sex. Massvis av insläppta mål för båda parter; DIF med sex matcher i följd med minst två i baken och HIF fem.

Framåt finns det få knutar som behöver lösas upp, resultaten till trots. Gästerna blev förvisso nollade och förlorade över Örebro senast, men saknade då sina anfallspjäser Jordan Larsson och Robin Simovic. Nu är de tillbaka och i kassen får närmast oersättbara Pär Hansson lämna återbud efter att ha åkt på sitt tredje gula för säsongen mot ÖSK.

Mål, mål, mål, tack. Kombinationsspelet över 2,5 mål och BLGM – ja spelas till 2,20x. Hade klippt samma spel till minst tio punkter mindre utan att tveka.

Speltips:

Speltips: Kombinationsspel: över 2,5 mål & BLGM – ja
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 28/9
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,62 williamhill logo
Oavgjort 4,05 betsson logo
Helsingborg 6,00 betway logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: