Speltips, Djurgården – Kalmar 17/4: Hörnfokus på Tele2 Arena

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2015
dif kalmar 17/4
Foto: Bildbyrån

Krisande Djurgården ska försöka samla ihop krafterna inför fredagens batalj mot Kalmar på Tele2 Arena, varifrån vi hittar värde på hörnmarknaden.

En förlust här, och då skulle krisen vara total för Blåränderna från Stockholm. Få saker stämmer i spelet och hittills har bara en pinne spelats in på tre matcher – nu senast förlorade man med 1-2 i det extremt upphajpade derbyt mot antagonisten Hammarby.

Finns stora problem i såväl anfalls- som försvarsspelet. Pelle Olsson fogar över en trupp med flera passningssäkra fötter, men har ändå valt att framförallt skicka upp tjongbollar på de två anfallarna, vilket inte skördat några framgångar. Bakåt ser det stundtals ut som en hönsgård; virriga försvarare som stöter och faller i helt fel situationer. Omar Colley, det fysiska monstret i mittförsvaret, felbedömde dessa situationer gång efter annan i derbyt och ska inte ta sin startplats för given, speciellt inte nu när Fredrik Stenman kommit tillbaka från sitt skadeuppehåll.

Kalmar har inlett okej; spelade oavgjort mot Helsingborg i premiären, förlorade mot Gefle därefter och nu senast vann man över Åtvidaberg efter två strutar i den andra halvleken via Viktor Elms skalle.

Bröderna Elm kommer och har redan spelat en stor roll i laget. Sista 45 mot ÅFF var helt fenomenala, inte minst av Viktor och David. Annars har spelet varit lite knackigt, men det är alltså med positiva minnen de kommer till den här bataljen.

Värden saknar alltjämt Martin Broberg och Amadou Jawo. Gästerna – Papa Diouf, Stefan Larsson och Rasmus Elm.

Hörnunderspel

1×2-marknaden täcks på ett vettigt sätt av oddssättarna och där finner jag inget värde överhuvudtaget. Höjer ett varningens finger för att spela på Djurgården, som finns till siffror runt dubbelt, med tanke på deras säsongsinledning – men 1,85x för dubbelchansen X2 motiverar inte heller ett spel.

Istället blickar vi mot hörnmarknaden. Djurgården minns vi som en hörnmaskin under stora delar av fjolåret, men anfaller mer centralt nu och ytterbacksspelet är inte av lika offensiv karaktär, även om det sannolikt är någonting Pelle Olsson vill jobba med. Deras tre matcher i Allsvenskan har bjudit på 6, 8 samt 7 hörnor.

Hörnlinan är på 10,5 och två av Kalmars tre matcher har passerat den – men här tror jag att vi kan få se lite av ett mittfältskrig på Tele2 Arena. Båda lagen vill gärna ha mycket boll och i förra årets identiska 0-0-möte fick vi se en match av just den karaktären; få målchanser och lite tid i de respektive straffområdena. 2-2 slutade ”hörnmatchen” då.

Under 10,5 hörnor finns till 1,90x hos Betsafe, Betsson och Nordicbet. Investerar en medelsumma i det.

Testa en uppstickare

Nya kunder hos Mybet får 1 000 kr i välkomstbonus. Öppna ditt konto här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,03 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,45 mybet logo 1 000 kr
Kalmar 4,10 mybet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,77 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:00, 17/4
TV:  cmoresport logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson