Speltips, Djurgården – Ljungskile 22/2: Krampaktig start på säsongen

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2016

Den sista gruppspelsmatchen i den första omgången av Svenska Cupen spelas under måndagskvällen. Djurgårdens IF får besök av ett på pappret klart svagare Ljungskile SK.

Den första helgen med svensk tävlingsfotboll 2016 är nästan över, men än återstår en match. Djurgårdens IF får besök av Ljungskile SK i en match som alltså rundar av den första omgången av Svenska Cupen.

Det råder ingen som helst tvekan om att det är hemmalaget som gäller som klara favoriter här. Laget ser väldigt spännande ut inför säsongen och vissa röster har till och med höjts som menar att Djurgården rent av är en outsider till ett allsvenskt guld under året. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa, men klart är att laget ser spännande ut.

Att sparka igång tävlingssäsongen med att möta Ljungskile på hemmaplan kan också vara en trevlig mjukstart, även fall gästerna inte på något sätt ska underskattas. Vad vi har sett under premiäromgången är att flera av lagen inte riktigt hittat formen än – konstigt vore väl annars – och att det också präglar matchbilden i de olika matcherna.

Djurgården med tunga avbräck

Med Pelle Olsson vid rodret har Djurgården blivit ett betydligt mer stabilt lag och det märks att tränaren gärna sätter defensiven först. Därför ser vi sällan särkilt många insläppta mål. Med tanke på att det är första tävlingsmatchen för året känns det inte heller särskilt troligt att vi får se målregn framåt heller, med tanke på att laget helt enkelt inte prickat formen än.

Ljungskile SK å sin sida har sett starka ut under försäsongen och har tre raka segrar i träningsmatcherna fram till Svenska Cupen. Det ska dock sägas att laget inte spelat mot så starkt motstånd. Laget är dock bra organiserat och vi tror att de kan streta emot bra mot Djurgården, ingen tvekan om den saken.

Det ska också noteras att Djurgården har en del tunga offensiva avbräck inför matchen. Förra säsongens två bästa offensiva spelare, Haris Radetinac och Kerim Mrbati är otillgängliga, medan Jonathan Augustinsson, Michael Olunga och Mathias Ranégie ännu inte hunnit bli spelklara.

Med det i åtanke känns det som att spelbolagen överskattar möjligheterna till mål här. I det här skedet av säsongen är det vanligt med målsnåla matcher och med tanke på att båda lagen i grunden är välorganiserade defensivt känns en målsnål historia än mer trolig. Därför tycker vi att det finns fint värde i under 3 mål i matchen till 1,90 gånger pengarna hos bet365. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål i matchen
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 22/2
TV:    cmorefotboll logo  (TV-tablå)
Stream:    cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  1,33 mybet logo
Oavgjort  5,80 unibet logo
Ljungskile SK  11,00 titanbet logo
Över 2,5 mål  1,67 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,35 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: