Speltips, Djurgården – Lukko 3/11: Kvartsfinalerna i CHL drar igång

Emil Jakobsson Publicerat: 3 november 2015

Lite i skuggan av fotbollens Champions League är det dags för åtta kvartsfinaler i CHL under tisdagen. Hela 5 av 16 lag som är kvar i turneringen är från Sverige och här har vi tittat närmare på mötet mellan Djurgården och Lukko Rauma från Finland.

Djurgården stod för ett riktigt bottennapp nu senast. Karlskrona som bara hade fem inspelade poäng efter 15 omgångar lyckades vinna borta mot Djurgården i en match som spelades i Globen. Förlusten var dessutom lagets andra raka och över de sju senaste matcherna har Djurgården hela fem förluster.

Men hemma på Hovet är de fortsatt starka. De har fyra raka och fem segrar på de sex SHL-matcherna de spelat på Hovet den här säsongen. Under 16-delsfinalerna av CHL slog Djurgården ut Växjö efter en 4-3-seger på hemmaplan och sedan 3-3 på bortaplan.

Ligger i toppen hemma i Finland

Gästande Lukko spelar samtidigt strålande ishockey hemma i Finland. De ligger tvåa men enbart på grund av sämre målskillnad än Tappara och har efter 20 omgångar hela 14 segrar. Nu senast under helgen vann de med 3-2 borta mot Ässät, segern var deras andra raka. På bortaplan har de annars vunnit sex av deras åtta senaste ligamatcher.

Lukko verkar även trivas med Europaspel. Förra säsongen vann de sin grupp men blev sedan utslagna av Luleå i semifinalen. Den här säsongen kom de tvåa i sin grupp bakom Luleå men slog nu senast enkelt ut Red Bull München efter två segrar med 8-3 i målskillnad.

Nu när de gästar Djurgården är motståndet givetvis betydligt tuffare och vi tror på en tät, jämn och målsnål match vilket gör att vi spelar under 5,5 mål till oddset 1,6 hos Mybet.

Hela 15 av 16 matcher under 5,5 mål

För gästande Lukko har nio raka matcher och 15 av de 16 senaste ligamatcherna gått under 5,5 mål. De har även en strålande målvakt i Ryan Zapolski som har bäst räddningsprocent (95,07) och lägst målsnitt (1,37) i finska ligan.

Djurgården föll visserligen med 4-5 nu senast men det talar bara ännu mer för underspelet här enligt mig. Djurgården har egentligen en stabil defensiv och bra målvaktsspel att falla tillbaka mot. Efter den förlusten kommer de givetvis prata om att gå tillbaka till deras grundspel, hålla i pucken och inte gå bort sig.

Faktum är att innan förlusten nu senast hade Djurgården tre raka matcher under den lägre linan 4,5 mål. Mybet betalar 1,6 gånger pengarna för under 5,5 mål vilket är hela 0,15 högre än till exempel Betway som bara betalar 1,45 för samma spel.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,6 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:00, tisdag 3/11
TV:  svttjugofyra logo  (TV-tablå)
Stream:  svtplay logonordicbet logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 2,2 unibet logo
Oavgjort 4,25 betway logo
Lukko 2,75 williamhill logo
Över 5,5 mål 1,6 mybet logo
Under 5,5 mål 2,55 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: