Speltips, Djurgården – Luleå 29/1: Två lag med tunga förlustsviter

Emil Jakobsson Publicerat: 28 januari 2015
Djurgården - Luleå 29 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Både Djurgården och Luleå Hockey kommer in till torsdagens SHL-möte med tre raka förluster i ryggen. Någon av dem kommer lämna denna match som en vinnare, frågan är bara vilket av lagen som lyckas bryta sin svit?

Vi rekade även Djurgårdens förra mach, då spelade vi att de skulle förlora borta mot Leksand vilket de även gjorde. Slutresultatet blev 4-1 till Leksand men vi byggde mycket av vår rek på det faktum att Djurgården är otroligt svaga på bortaplan samtidigt som Leksand hade en fin svit på hemmaplan.

Under torsdagen är Djurgården tillbaka på Hovet och möter Luleå som ligger precis före dem i tabellen, bara en poäng skiljer de två lagen åt.

Djurgården har visserligen förlorat de två av de tre senaste hemmamatcherna men det var mot seriedominanten Skellefteå samt Linköping som vunnit sju av deras nio senaste bortamatcher. Inget att skämmas över att förlora mot de lagen för ett lag på den undre halvan av tabellen med andra ord.

Under Djurgårdens sex senaste hemmamatcher har de vunnit alla utom de två mot Skellefteå och Linköping, de har bland annat vunnit mot både HV71 och Frölunda.

Slut på mentala krafter?

Luleå fick in Johan Harju i lagen nu senast men föll med 2-4 hemma mot Linköping, förlusten var deras tredje raka. Sedan urladdningen i semifinalen av Champions Hockey League har laget inte gått att känna igen. Frågan är om det tog slut på de mentala krafterna och om fokus omedvetet ligger på finalen på hemmaplan nu på tisdag?

På bortaplan har Luleå nu förlorat fyra raka matcher, senaste segern kom den 28 december. Under deras senaste bortamatch föll de med hela 4-1 mot Frölunda. En rolig detalj från den matchen är att nyförvärvet Niko Hovinen gjorde debut i Luleås mål men blev utbytt efter en svag insats och blev under onsdagen klar för Malmö, han fick bara 40 minuter istid i klubben. Cirkus med andra ord.

Luleås målskytte har helt gått i baklås, sju mål på de fem senaste matcherna skrämmer inte många lag. Samtidigt har deras tidigare adelsmärke om stark defensiv börjat tvättas bort, tio baklängesmål på de tre senaste matcherna och personligen tror jag att det är CHL som spökar, svårt att fokusera på vardagslunken i SHL när en final väntar på hemmaplan om några dagar.

Djurgården förlorade visserligen senaste mötet mot Luleå nu i december uppe i Norrbotten men de vann säsongens två första matcher, bland annat första och enda mötet på Hovet den här säsongen. När vi väger ihop allt detta känns Djurgården till hela 2,45 hos William Hill som ett otroligt bra spel, den mer försiktige kan testa inklusive övertid och straffar till runt 1,8.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,45 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 comeon logo 3 000 kr
Luleå 2,75 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 1,83 unibet logo 1 200 kr
Över 4,5 mål 2,02 mobilbet logo 100 kr utan insättning

 

Speltips:

Speltips: Djurgården, 1:an
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 29/1 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo