Speltips, Djurgården – Malmö 20/9: Som bäddat för målrikt mellan rivalerna

Spelbloggare Publicerat: 19 september 2015

Trots tappade poäng senast lever både Djurgården och Malmös Europachanser – och här är det vinna eller försvinna. Bäddar för ett chans- och målrikt rivalmöte?

Alltid funnits en stark rivalitet mellan Blåränderna från Stockholm och de himmelsblå från Skåne, och utvecklats har den under de senaste åren, inte minst efter händelserna som utspelades på Swedbank Stadion 2011, i en match där det spårade ur totalt och som domaren till och med fick avbryta.

Men allt som oftast är det nere på planen som fokuset kan vara. Målrikt och jämnt har melodin ljudit under de senaste åren, även om två raka matcher bjudit på färre än tre mål. Underhållande 90 minuter är dock alltjämt att vänta – de här två matcherna var absolut inte några undantag.

För tabellens skull är det en ödesmatch för båda sidorna. Med sju återstående matcher har Malmö fyra pinnar upp till Europaområdet och Djurgården fem. Att förlora finns inte på kartan, oavgjort vore närmast förödande – vinst är det enda som räknas.

Två defensiva avbräck

Detta bäddar såklart för att vi har två sidor som vill pusha upp tempot vid ett eventuellt oavgjort resultat och att matchbilden kan öppnas upp rejält i framförallt andra halvlek. Målpartaj, är min känsla.

Defensivt har Blåränderna varit starka under den största delen av spelåret, men visats extremt sårbara på sistone samtidigt som man fortsätter leverera framåt, trots avsaknaden av Nyasha Mushekwi. 1-2-torsken mot Gefle senast, där det såg ut som en hönsgård i försvaret inledningsvis, var den tredje matchen i följd där det blivit minst tre mål och det fanns bud på flera strutar – åt båda håll.

Nu kommer Malmö från en uttröttande bortaförlust mot Paris Saint-Germain i Champions League. Trots att den matchen utspelades för fem dagar sedan är det inte omöjligt att de fysiska sviterna från då ännu sitter i.

En del målsnåla matcher för MFF på sistone, men fyra av de sju senaste i Allsvenskan har klivit över 2,5 mål och på bortaplan är trenden tydligare.

Dessutom två defensiva, tuffa avbräck för Malmö – Kari Arnason och ovärderliga Oscar Lewicki är out.

Det mesta talar för att en målrik batalj väntar oss och 1,80x får räcka för över 2,5 mål.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 20/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 3,00 mybet logo
Oavgjort 3,55 titanbet logo
Malmö 2,40 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: