Speltips, Djurgården – Malmö 23/1: Skåningarna vill ha revansch

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2016

Det andra mötet på två dagar mellan Djurgården och Malmö blir ett intressant sådant. Kan skåningarna revanschera sig efter förlusten på hemmaplan, eller tar stockholmarna sin andra raka seger?

SHL-lördagen är här och även om hockeymatcherna till viss mån hamnar i skuggan av en fullproppad fotbollsdag finns det ändå hur mycket som helst att grotta ner sig i. Det spelas nämligen en full omgång i svensk hockeys finrum.

En av matcherna, närmare bestämt den som går av stapeln allra sist, är den mellan Djurgårdens IF och Malmö Redhawks. Det blir det andra mötet mellan lagen på två dagar. Den första drabbningen slutade med en stabil 3-0-seger till gästande Djurgården nere i Malmö, något som får ses som en fin skalp av stockholmarna.

Det var egentligen aldrig något snack i den matchen, även fall skåningarna höll jämna steg i två perioder. Det finns trots allt en klar klasskillnad mellan de här lagen, där lagbygget Djurgården ligger åtminstone ett steg före Malmö i utvecklingen. Faktum är också att stockholmarna nu bara ligger en seger från att klättra upp på femte- eller sjätteplatsen i tabellen. Den skulle innebära en direktplats till kvartsfinalerna.

Malmö är svåra att räkna med

Som tidigare nämnts är Malmö ett intressant lag, men lagbygget är inte på långa vägar klart. Nästa säsong kan skåningarna möjligtvis vara med och hota, men det är inom en treårsperiod som de flesta ser Malmö som ett potentiellt reellt hot.

Just nu blandar och ger man på tok för mycket och det finns egentligen ingen vidare stabilitet i varken prestation eller resultat. Därför är det svårt att veta riktigt var man har skåningarna. Den här gången har vi dock svårt att se hur Malmö på allvar ska kunna hota ett formstarkt Djurgården, som dessutom har ett närmast otroligt övertag på Redhawks.

Djurgåden har nämligen sex (6!) raka segrar mot Malmö och det råder helt enkelt ingen som helst tvekan om var det psykologiska övertaget ligger. Det går inte att förbise det. Inte heller går det att blunda för att Djurgården både är ett starkare lag och har en betydligt bättre form för närvarande. Det är tre saker som talar för en hemmaseger i den här matchen.

Hos Redbet får vi 1,75 gånger pengarna för det raka spelet på Djurgården (ordinarie tid) och det tycker vi faktiskt är tillräckligt bra. 0-3 i Malmö Arena, sex raka inbördes segrar och nu hemmaplan. Det borde innebära en komfortabel hemmaseger.

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 23/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgårdens IF  1,75 redbet logo
Oavgjort  4,75 betway logo
Malmö Redhawks  4,15 unibet logo
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: