Speltips, Djurgården – Modo 1/3: Överskattade favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 29 februari 2016

Djurgårdens IF får besök av Modo i en av flera intressanta SHL-matcher under tisdagskvällen. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

SHL-slutspelet närmar sig med stormsteg och nu återstår bara ett par ynka omgångar innan vi får njuta av slutspelshockey igen. Tisdagskvällen bjuder på en rad intressanta och viktiga matcher, där vårt fokus hamnar på matchen mellan Djurgården och Modo.

För Modos del handlar det om att vässa formen inför det stundande playoffspelet för att stanna kvar i SHL. Djurgårdens IF å sin sida hoppas behålla sjätteplatsen, vilken innebär en direktplats till kvartsfinalerna. Därmed är den här matchen viktig för båda lagen.

Hemmalaget kommer till matchen med två raka uddamålsförluster, mot Örebro respektive Luleå. På det hela taget har de senaste veckorna dock varit framgångsrika för stockholmarna, vilket också gjort att de kopplat ett litet, litet grepp om den viktiga sjätteplatsen.

Modo vässar nu formen

Den här säsongen har sannerligen inte varit en succé för Modo. I skrivande stund har laget bara Karlskrona bakom sig i tabellen, vilket innebär att de får rikta in sig på att kvala sig kvar i SHL till nästa säsong.

Tack och lov för Modos del ser de ut att ha vässat formen något på sistone. Laget tog en riktigt tung 4-2-seger mot Frölunda senast och har dessutom slagit Luleå på sistone. Faktum är att laget spelat väldigt bra under februari månad och lyckats hålla jämna steg i de flesta matcher. Totalt fyra segrar är också klart bättre än under resten av säsongen.

En intressant aspekt inför just det här mötet är att Modo trivs väldigt bra mot just Djurgården. Laget har två raka segrar den här säsongen. På de fem senaste mötena har laget dessutom vunnit fyra matcher. Det är siffror vi inte bara kan ignorera, utan det säger en hel del. Det ska också sägas att Djurgården inte slagit Modo med mer än uddamålet på över fem år.

Vår känsla är att spelbolagen underskattar gästande Modo här. Vi tror att de alldeles säkert kommer att streta emot tämligen bra och vi blir inte förvånade om de till och med tar den här matchen till en förlängning. Hos bet365 får vi dock 1,80 gånger pengarna på Modo +1,5 (asian handicap). Det betyder att laget också kan förlora matchen med uddamålet för att vårt spel ska sitta. Det hugger vi.

Speltips:

Speltips:  Modo +1,5 (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 1/3
TV:    cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården  1,60 nordicbet logo
Oavgjort  4,75 betway logo
Modo  5,00 betway logo
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,35 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: