Speltips, Djurgården – Norrköping 4/6: Upplagt för målpartaj

Spelbloggare Publicerat: 4 juni 2015

De jagar häck i häl på toppen efter fantastiska perioder. Djurgården tar emot Norrköping på Tele2 Arena inför storpublik – den eventuella vinnaren kliver upp i topp tre, men vem av dem blir det?

Här har vi Allsvenskans utan tvekan största positiva skrällar som drabbar samman. IFK hittas strax över DIF i tabellen, två pinnar och platser skiljer dem åt. Eftersom hela toppstriden fortfarande är så pass jämn, kliver vinnaren, som nämnt, upp i topp tre och strax bakom serieledande Blåvitt.

Av prestationerna att tyda borde lagen ha en stor möjlighet att stanna uppe i toppen och faktiskt eventuellt slåss om titeln, även om just Blåvitt, Malmö och Elfsborg får betraktas som snäppet starkare – i alla fall på pappret. De har i alla fall material för den övre tabellhalvan.

Formen är också helt fantastisk för båda parter. DIF har spelat åtta matcher i rad utan att ha förlorat (6-2-0), IFK sju (6-1-0). Kritikerna menade till en början att lagen bara presterade mot sämre motstånd, men man har visat att man håller även mot de allra bästa, såväl spel- som resultatmässigt.

Målrika inbördesmöten

Tror att vi har en målrik batalj framför oss. Det allra mesta talar för det och sannolikt kommer marknaden pusha ner siffrorna för de diverse överspelen närmare avspark. Gäller att vara tidigt ute här.

Med Nyasha Mushekwi, seriens skytteledare, på topp har Djurgården bombat in mål och efter Malmö gjort näst flest i snitt – 22 stycken på 11 matcher, alltså två per match. Pelle Olsson, som förra året kritiserades för att vara en för defensivt inställd tränare, har visat motsatsen i år och man bjuder alltid till framåt, inte minst på hemmaplan.

Blev förvisso mållöst i den senaste matchen, borta mot Blåvitt, men man visade ändå upp god anfallsvilja. Blev lite så att båda lagens spelstil slog ut varandra – nu är det annorlunda förutsättningar. Att Kerim Mrabti vilas efter tätt matchande försvagar förvisso offensiven en del, men just mittfältet är mycket brett och det finns bra ersättare.

IFK, då. De har fantastiske Emir Kujovic, tvåa i skytteligan, på topp och bredvid honom finns en mycket kompetent anfallspartner i Christoffer Nyman. Tillsammans skapar de ett av seriens mest frukade anfallspar och de brukar kunna skapa situationer helt på egna händer.

Nu är det också en rejält upphajpad match lagen står inför och storpubliken kommer helt säkert bidra till att öka intensiteten. Dessutom är det två konstgräslag som ställs mot varandra och Tele2 Arenas matta är snabb, vilket bättrar till ett snabbare passningsspel och mindre duellspel.

Överspelen betalar helt okej, men här har jag svårt att se något av lagen totalt spela ut det andra och blir det målrikt – då bidrar sannolikt båda sidorna till produktionen. Kombinationsspelet BLGM & över 2,5 mål har suttit i sju av 11 matcher för Djurgården och fem för Norrköping.

Inbördesmötena de senaste åren har också bjudit på flera målfester. Av de fem senaste har det nämnda spelet suttit i fyra och Svenska Cupenmötet på Tele2 Arena under mars slutade 3-1 till DIF.

Investerar därför i kombinationsspelet BLGM & över 2,5 mål med gott samvete till exakt dubbelt betalt. 2-1/2-2?

Speltips:

Speltips: Kombinationsspelet: BLGM & över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 4/6
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,87 redbet logo
Oavgjort 3,85 redbet logo
Norrköping 4,40 redbet logo
Över 2,5 mål 1,75 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,20 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: