Speltips, Djurgårdens IF – Brynäs IF 12/1: Uddlöst hemmalag

Simon Pålsson Publicerat: 11 januari 2017

Det sprudlar fortfarande inte om Djurgårdens IF, som under den fullmatade SHL-torsdagen tar sig an Brynäs IF på hemmaplan. Här väntar förmodligen en lite mer försiktig matchbild.

Precis som vanligt står en fullspäckad SHL-torsdag på schemat. Förutom ett hett Norrlandsderby mellan Luleå och Skellefteå får vi också njuta av flera andra intressanta matcher. Vårt fokus hamnar bland annat på matchen mellan Djurgården och Brynäs.

I skrivande stund är det här två lag på helt skilda platser i SHL-tabellen, där Brynäs skuggar serieledande Frölunda och därmed säkert stormar mot ett slutspel. För Djurgårdens del är det inte fullt lika positivt. Efter 31 spelade matcher har 08-laget 37 inspelade poäng och är med det sju poäng bakom Luleå på den sista playoff-platsen.

Det är med andra ord hög tid för hemmalaget att börja växla upp nu. Dessvärre finns det inte många tendenser på att så skulle bli fallet, åtminstone inte i spelet eller i resultatraden. Visserligen har Djurgården tre vinster på sina sex senaste, men det är också tre vinster på de elva senaste om man vill läsa statistiken så. Precis som i inledningen av säsongen finns det främst ett offensivt problem i Djurgården och det är därför inte konstigt att laget gjort överlägset minst antal mål i hela serien så här långt.

Ett lite mer defensivt Brynäs

Formen ser betydligt ljusare ut för Brynäs, som på sina nio senaste matcher trots allt plockat sex vinster. Laget sprutar in mål och ser i stunder väldigt starka ut – så starka att de numera räknas som en självklar outsider till guldet. Att Frölunda fortfarande är klara favoriter behöver inte nämnas va?

Hur som helst är Brynäs ett lite annat lag på bortaplan, där offensiven inte får riktigt samma spelrum och där spelet i en något större utsträckning anpassas efter motståndet. Det gör att vi – när match mot defensiva Djurgården väntar – tror på en något mer försiktig matchbild.

Därför spelar vi under 5 mål (ordinarie tid, asian handicap) till 1,67 gånger pengarna hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Hos William Hill får du övrigt en bonus på 1 000 kronor när du registrerar dig som ny kund. Klicka här för att registrera dig!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (ordinarie tid, asian handicap)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 12/1
TV:   cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: