Speltips, Djurgårdens IF – Skellefteå AIK 15/11: Jätten har vaknat

Simon Pålsson Publicerat: 14 november 2016

Säsongsinledningen var ingen höjdare för varken Djurgårdens IF eller Skellefteå AIK. Nu har åtminstone norrlänningarna vaknat till liv, något som inte bådar gott för det fortsatt formsvaga 08-laget inför tisdagens match mellan lagen.

En vinst på över en månad.

Att gå igenom den senaste månadens resultat för Djurgårdens IF är onekligen en dyster läsning för alla supportrar. På nio matcher – eller sedan den 13 oktober – har laget förlorat åtta matcher och tagit en enda seger.

Nu kom segern i för sig mot de regerande svenska mästarna Frölunda HC, men det känns sekundärt i det här läget. Åtta förluster på nio matcher är ett så svagt poängfacit att Djurgården cementerats som bottenlag. Endast Leksands IF är sämre så här långt.

Just nu har 08-laget fyra poäng upp till säker mark och hela tio poäng upp till den där sista playoffplatsen. Det som var minimimålet med den här säsongen. Vi har tjat om den risiga offensiven under hela säsongen och låter nu siffrorna tala för sig själv: 27 gjorda mål på 15 matcher. Det duger inte.

Fel läge att ställas mot Skellefteå AIK

Det enda som talar för en 08-seger när Skellefteå AIK kommer på besök till Hovet är väl egentligen att Djurgården sprattlade till mot Frölunda. Om det gick att besegra ett starkt Frölunda går det troligen att vinna över ett något svagare Skellefteå. Vår känsla är dock att segern mot göteborgarna snarare var ett undantag.

Skellefteå kommer nämligen till matchen med nyvunnet självförtroende. Efter en darrig inledning på säsongen har laget så sakteliga vaknat till liv och efter två komfortabla segrar mot Rögle BK är maskineriet allt närmare gammal god form. Här kan vi verkligen snacka om fel läge att ställas mot Skellefteå.

Det ska sägas att Skellefteå traditionellt sett haft det svårt i huvudstaden, men i det här läget kan vi inte blunda för det tydliga favoritskapet. TitanBet (unik bonus på 2 000 kronor) dukar dessutom upp fina 2,50 gånger pengarna. Det är så högt att vi måste passa på. Skellefteå är inte bara ett bättre lag, de har dessutom klart bättre form och är i stort behov av fler poäng i jakten på täten.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 15/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: