Speltips, Dnipro – Napoli 14/5: Fullbordar Dnipro skrällen?

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2015

Ukrainskt mot italienskt i Europa League – en finalbiljett ska delas ut i Kiev. Blir det Dnipro Dnipropetrovsk eller Napoli som plockar den?

Lite oväntat lyckades Dnipro fixa oavgjort (1-1) i Neapel. Napoli var klart bättre och 1-0 kom rättvist dirket i den andra halvleken, via David López. Man var dessutom nära på att utöka ledningen flera gånger om – men istället kunde Evhen Seleznyov, ur misstänkt offsideposition, peta in kvitteringsbaljan med tio minuter kvar av matchen.

Det var kanske just det som behövdes för att möjligheten skulle leva vidare. Hade varit en stor uppförsbacke att komma hit utan gjort bortamål, eller bara en förlust för den delen. Det kom också lite oväntat, för på bortaplan har Dnipro inte alls varit speciellt vassa under årets Europa League – det är främst tack vare hemmaspelet man nått hit.

Napoli, då. De ser inte helt formstarka ut och trots att man är inblandade i striden om Europabiljetterna i Serie A och att en stark startelva ställdes ut senast, fick man bara 2-2 borta mot tabelljumbon Parma, som inte spelar för annat än att rädda sitt rykte någorlunda.

I Europa stormar italienarna däremot framåt; där presterar man på såväl hemma- som bortaplan. Dock har dubbelmötena mer eller mindre redan dödats i den första matchen, så det är svårt att dra slutsatser av de resultaten.

Skrällpeng på Dnipro

Gästernas skadelista är bara prytt av ett nämnvärt namn, och det är Jonathan de Gúzman. Värden har en hel del spelare borta, men stommen och spetsspelarna är kvar. Två starka startelvor kan således ställas ut i Kiev – nära på de bästa möjliga.

Dnipro är turneringens, utan tvekan, största skräll. De har fajtat sig fram till den här semifinalen med näbbar och klor – och är nu nära att nå finalen. Vem kunde tro det efter gruppspelen, egentligen?

Man vilade en hel del ordinarie spelare i helgens seriebatalj mot Zorya och kunnat vila upp både mentalt och fysiskt till hit. Formen ser väl okej ut – i EL har i alla fall prestationerna varit helgjutna.

Det är som nämnt hemmaspelet som gjort att man nått hit; man har vunnit och hållit nollan i fyra raka EL-matcher mot Saint-Ètienne, Olympiakos, Ajax och Club Brügge. Starkt motstånd, även om de kanske inte är på Napolis nivå.

Absolut, italienarna är och ska vara favoriter att avancera vidare – men på hemmaplan kan Dnipro ställa till med mycket och ettan med försäkringen draw no bet är värt att investera i till tre gånger pengarna. Bäst odds hittar ni hos Betway och William Hill.

Testa en uppstickare: Super Lenny erbjuder alla nya sportkunder 500 kr bonus. Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: Dnipro draw no bet
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:05, 14/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dnipro 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Napoli 1,95 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,10 betway logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: