Speltips, Dolgopolov – Karlovic 2/7: Mer än dubbla pengarna måste testas

Simon Pålsson Publicerat: 2 juli 2015

Redan i den andra omgången är det dags för ett riktigt tungt möte i Wimbledon när formstarka Alexandr Dolgopolov tar sig an Ivo Karlovic.

Alexandr Dolgopolov mot Ivo Karlovic är en match som rimligtvis bör intressera många tennisintresserade runt om i världen. Trots att det inte är två spelare ur den absoluta världseliten är det två spelare som har förmågan att hota de verkligt stora.

Wimbledon väljer dock, föga förvånande, att placera de stora spelarna på huvudbanorna. Det gör att matchen mellan Dolgopolov och Karlovic spelas sist för dagen på bana 18. Oavsett var och när den spelas är vi övertygade om att det här blir en väldigt intressant match.

På ena sidan står alltså ukrainaren Alexandr Dolgopolov som är en av de mer formstarka spelarna just nu, med flera övertygande segrar kryddat med ett par riktigt tunga skalper. För ett par veckor sedan slog han exempelvis ut Rafael Nadal ur AEGON Championship, som även det är en grästurnering.

Ivo Karlovic å andra sidan är en bättre rankad, men inte lika mångsidig, spelare än Alexandr Dolgopolov. Kroaten tog sig till den andra omgången genom att slå ut det svenska hoppet Elias Ymer med totalt 3-1 i en match där 36-åringen faktiskt fick kämpa för segern och där spelet inte såg helt övertygande ut. Det ska dock sägas att Elias Ymer gjorde en förträffligt fin insats och visade prov på sin stora talang.

Ett spelbolag sticker ut lite väl mycket

Inför matchen gäller den mer formstarka Alexandr Dolgopolov som klar favorit hos spelbolagen och det är en oddssättning vi kan leva med. Det ska sägas att matchen har alla förutsättningar att bli rejält tight och lång, inte minst med tanke på att det är två bra servare vi har att göra med.

Intressant är att överspelets lina ligger på 45,5 game – vilket givetvis gör att den inte är spelbar. Trots att matchen går till fyra set finns en överhängande risk att överspelet inte sitter.

Vi riktar istället blickarna mot ett spel där vi tycker att ett bolag har valt att sticka ut lite väl mycket. I matcher likt denna är den förväntan att vi ska få se långa, täta set med få breaks. Därför är det inte konstigt att tiebreak i första set bara ger 1,60 gånger pengarna. Desto konstigare är dock att inte tiebreak i första set hos Bwin ger hela 2,20 gånger pengarna. Ett enda break på totalt tolv försök är allt som krävs och det är helt enkelt ett för högt odds för att inte spela.

Därför lägger vi en slant på spelet och lutar oss tillbaka med förhoppningen att vi får se ett break redan i första set.

Wimbledon är igång på allvar. Då bör du registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledon har dragit igång är det lämpligt att registrera dig hos ett spelbolag som satsar på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  INTE tiebreak i första set
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:00, torsdag 2/7
TV / Stream:   cmoretennis logocmoresport logocmorelive logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Alexandr Dolgopolov  1,73 williamhill logo
3-0  4,75 bwin logo
Ivo Karlovic  2,23 unibet logo
Över 45,5 game  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 45,5 game  1,92 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: