Speltips, Doncaster – Leeds 13/8: Fortsätter cupsuccén?

Spelbloggare Publicerat: 12 augusti 2015

Den första rundan av Capital One Cup stängs på Keepmoat Stadium, varifrån Doncaster Rovers besöks av Leeds United. Oddssättarna kan inte skilja lagen åt – men det kan vi.

Att tippa i cuper är alltid svårt, Capital One Cup en av de svåraste. Skrällar brukar det alltid bjudas på och favoriterna är ofta bräckliga. Från vår sida har två spel skickats in; Birmingham 0.0 asian handicap mot Bristol Rovers och BLGM – ja i Portsmouth – Derby till 1,72 respektive 1,87x, vilka båda kunnat rättas.

En division är det emellan de här lagen; Doncaster Rovers spelas i League One och Leeds i Championship – och bådadera hamnade i mittenskiktet av respektive serier förra året. Serierna öppnades också på liknande sätt; båda spelade 1-1 på hemmaplan, Doncaster mot Bury och Leeds mot Burnley.

Ännu mer liknande blir erfarenheterna av att motståndarna är nykomlingar i serierna, men prestationerna därmed också svårbedömda.

Bör vinna – rotationen till trots

Hur som helst, Leeds visade framfötterna i premiären och undertecknad fick några glimtar av matchen. Man spelade en frejdig fotboll, skapade en hel del och var klart närmast segern, inte bara för det faktum att man tappade sin ledning så sent som fyra minuter från slutet, utan för att man faktiskt var spelmässigt bättre – rapporter talar också om att prestationen lovar mycket.

Har inte speciellt stora förväntningar på Doncaster detta spelår och värderar Leeds som klart bättre. Nu väntas bortalaget dock rotera runt en del, men startelvan som kommer presenteras ska ändå vara ett par snäpp bättre än Doncasters – inte helt omöjligt att även de kan vila en och annan ordinarie pjäs också. Den rutinerade mittfältaren Paul Kneegan ska, enligt rapporter, inte vara redo för 90 minuter heller.

Leeds har också haft det enkelt mot Doncaster och vunnit sex av de sju senaste inbördesmötena, vilka spelats mellan 2011-14. Man möttes i en identisk cupmatch för två år sedan och då vann Leeds med stabila 3-1.

Väntade rotationen till trots – Leeds ska vara favoriter här och de spelas det asiatiska handikappet 0.0 (innebär pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1,95x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Leeds 0.0 asian handicap
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 13/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Doncaster 2,75 betway logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leeds 2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,00 titanbet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: