Speltips, Dortmund – Augsburg 4/2: Hittar Dortmund tillbaka?

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2015

dortmund augsburg 4/2Superfloppen Borussia Dortmund hoppas kunna lyfta i tabellen nu efter uppehållet. Man kommer från en bra insats mot Bayer Leverkusen – och frågan är om man kan bygga vidare på den hemma mot Augsburg?

Tvåa, tvåa, etta, etta. Där har Dortmund landat i de fyra senaste upplagorna av Bundesliga. Nu, 19 omgångar in i serien? Sist. Det är nästan omöjligt att smälta varje gång man tittar in på tabellen, men visst ska storklubben lyfta nu i den andra halvan av säsongen?

Vid sidan av det enorma fiaskot i den inhemska tabellen, har man gjort succé i Champions League. Gruppspelet vanns och i åttondelsfinalen väntar Juventus. Prestationen visar att det fortfarnade finns stor, stor potential i detta Dortmund.

Direkt efter uppehållet spelade man 0-0 borta mot hemmastarka Leverkusen. Handlade mycket om försvar där, men prestationen över det hela var oerhört bra.

BLGM?

Helt till skillnad från Dortmund, har Augsburg överraskat positivt i år. Laget är femma och innehar således en Europaplats. När serien vände gjorde man en superb insats mot Hoffenheim och vann med 3-1.

Detta är en svårbedömd match på flera olika sätt; på pappret är Dortmund klart bättre, men Augsburg har varit ljusår vassare under säsongen.

Istället för att satsa pengarna på ett resultatspel, testar vi ett målspel – att båda lagen gör mål till dubbla pengarna.

Augsburg släpper in både och gör få mål på bortaplan, men har ändå målat i fyra av de sex senaste. Att de kommer få sina chanser på Signal Iduna Park, det är jag övertygad om.

Samtidigt saknar gästernas den ordinarie burväktare Hitz alltjämt och därmed tar 37-årige Alexander Manninger plats längst bak. Även vänsterbacken Baba är borta. Enorma defensiva avbräck. Så, att Dortmund kommer måla känns mer eller mindre som en självklarhet.

2-1/1-2?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Dortmund 1,48 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,60 bwin logo 250 kr
Augsburg 8,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 250 kr
Över 2,5 mål 1,75 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:00, 4/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson