Speltips, Dortmund – Krasnodar 17/9: Nytt, tyskt målpartaj?

Spelbloggare Publicerat: 16 september 2015

Vinsterna och målfesterna radas upp för Dortmund och vi att de konserverar formen vidare till Europa League-premiären, där ryska Krasnodar kommer på besök. Men visst finns risken att man släpper in en balja?

Borussia Dortmund är tillbaka på världsscenen! Eller ja, inte direkt i och med att de spelar i Europa League och inte Champions League – men vi börjar få se glimtar av det Dortmund som alltid var med och fajtades om titeln i Bundesliga, de som fick höja den 2010/11 samt 2011/12.

12 pinnar av 12 möjliga har plockats i seriespelet och med en plusmålskillnad på 12 är man etta, strax framför Bayern München, som dock även de kammat fullt hittills. Som det ser ut verkar det bli dessa som får strida om titeln – och som Dortmund inlett har de i alla fall stärkt sina aktier direkt, till skillnad från innan säsongen.

En bit ifrån den absoluta toppen, men med i kampen om Europabiljetterna har Krasnodar varit de senaste åren. Man är absolut inte den starkaste representanten för rysk fotboll, dock en okej sådan.

Gruppspelet i förra årets EL slutade med en tredjeplats för Krasnodar, en bit bakom Wolfsburg och Everton var man. På pappret enklare lottning nu och man är faktiskt min favorit att plocka andraplatsen bakom just Dortmund, före PAOK samt Qabala.

Kör i full fart

Dortmund kör i full fart just nu, skövlar ner allt möjligt motstånd och trycker in mål efter mål. 15 mål har det blivit på fyra seriematcher och i kvalet mot just Europa League vann man med 6-0 mot Wolfsberger samt 11-5 mot Odd, över dubbelmötena.

Tuffare motstånd nu, än de som nämndes ovan, men Dortmund kommer fortsätta köra på samma, helt respektlösa vis – och då får Krasnodar det svårt att stå emot. Minst tre baljor framåt bör man kunna leverera.

Men kör man i fullt fart, då händer det att man slirar av vägen ibland. En del billiga mål har släppts in på sistone, exempelvis de fem mot Odd och nu senast blev man straffade i två gånger om i 4-2-vinsten borta mot Hannover 96.

Tyskarna saknar alltjämt ytterbacken Erik Durm samt den defensiva mittfältaren Nuri Sahin – två avbräck som ser till att öka ryssarnas möjligheter att hitta nätet.

Gillar att vi får hela 2,15 x polletterna för över 3,5 mål. Synar det med en mindre summa.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 17/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dortmund 1,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 6,70 comeon logo
Krasnodar 15,50 betsson logo
Över 2,5 mål 1,45 mybet logo
Under 2,5 mål 3,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: