Speltips, Dortmund – Mainz 05 13/2: Stor hemmafavorit i bottenmötet

Spelbloggare Publicerat: 13 februari 2015

dortmund mainz 13/23-0-vinst på bortaplan nu senast, det röda tabellområdet har lämnats och stjärnan Marco Reus har kritat på ett nytt kontrakt med klubben. Varma vindar börjar blåsa över Dortmund. Kommande motståndare är Mainz 05 – lyckas man plocka sin första hemmavinst sedan december?

Dortmund har lyft från jumboplatsen efter en övertygande 3-0-seger mot bottenkonkurrenten Freiburg, där Reus gjorde en balja, Aubameyang två. Vändningen, som alla egentligen bara väntat på, kanske är här?

Allt satt som det skulle, från försvar till anfall. Dortmund agerade plötsligt som det topplag man varit de senaste åren – och jag har svårt att se att det här skulle vara en ensam bra match – följd av flera sämre. Nu ska det bara peka uppåt, både form- och tabellmässigt.

Även Mainz har haft stora problem under säsongen, främst på grund av alla kryssen. Hälften av alla seriematcher har slutat oavgjort, fyra vunnits och sex förlorats. Från den jämna mittenklumpen, har man bara fyra pinnar upp till fjolårets placering, sjundeplatsen – men botten är ännu närmare. Ner till Dortmund skiljer tre poäng.

Man kommer från en 0-2-förlust mot Hertha BCS – på hemmaplan. Målvakten Loris Karius blev utvisad efter 30 minuter och missar således denna batalj. Stefano Kapino, född 1994, kommer ta plats i målet, i vad som kommer bli hans första start för säsongen.

Generöst odds för överspelet

Dortmund är enorma oddsfavoriter och 1×2-marknaden står i 1,36-5,30-9,75. Tror bestämt att Dortmund kommer vinna det här bekvämt, men sett till hur säsongen sett ut hittills, vore det nästan ett tjänstefel att reka ettan.

Nej, bort från resultatmarknaderna – mot hörnmarknaden.

Mainz hörnlina är på 2,5 – en lina som laget överstigit i samtliga av de nio senaste tävlingsmatcherna. Bland annat skapades fyra stycken mot serieledande Bayern München, detta trots att man bara hade 35% av bollinnehavet.

Man har ett snitt på 3,1 hörnor framåt per bortamatch, Dortmund släpper till 3,0 per hemmamatch.

Om Dortmund nu, som väntat, kommer leda inför slutkvarten ökar Mainz möjligheter att skrapa ihop hörnsparkar i slutskedet av matchen. Dortmunds formbesked är med andra ord positivt för överspelet.

Ser värde ner till runt 1,70 för överspelet – och då är det bara att klippa till när vi får 1,80. Insatsen blir strax över medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Dortmund 1,36 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,30 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Mainz 05 9,75 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,60 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Mainz 05 över 2,5 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 13/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson