Speltips Dortmund – Milan 4/10: Jämn batalj

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2023

Borussia Dortmund tar emot AC Milan i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdag den 4 oktober 2023 med avspark kl 21:00.

Dortmund – Milan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Borussia Dortmund gick miste om Bundesliga-titeln på ett blytungt sätt i våras, men tycks ändå ha repat mod. I ligaspelet kommer man med tre rak segrar bakom sig och totalt har man tagit 14 poäng på de sex första omgångarna.

I Champions League har man hamnat i det som vi får kalla för dödens grupp. Där inledde man borta mot PSG och det slutade i en rättvisande 2-0-förlust. Därefter kunde man sedan studsa tillbaka och besegra Wolfsburg med 1-0 hemma. I fredags följde man upp den vinsten med att slå Hoffenheim med 3-1 på bortaplan.

Nu väntar så en ny tuff uppgift i CL då man gästas av AC Milan. För att man ska kunna ta sig vidare från den här gruppen lär man emellertid behöva se till att vinna sina hemmamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

AC Milan var aldrig nära att försvara sin ligatitel i Serie A förra säsongen, men man lyckades ta sig hela vägen till en semifinal i Champions League. Den här säsongen har man inlett ligaspelet på ett bättre sätt om vi bortser från den tunga derbyförlusten mot Inter. Övriga sex ligamatcher har man vunnit, vilket ger att man är i delad tabelltopp med just Inter.

Efter 5-1-förlusten mot Inter tog man emot Newcastle i CL-premiären och det blev en ganska energifattig tillställning. Milan var de som hade det mesta av spelet, men matchen förblev mållös. Därefter har Stefano Piolis manskap radat upp tre raka segrar i ligaspelet. Senast i lördags slog man ett krisande Lazio med 2-0 hemma på San Siro.

Konkurrensen är som sagt stenhård i den här gruppen och både Milan och Dortmund är nu i poängbehov. Hos spelbolagen är förutsättningarna relativt jämna, men Dortmund gäller som knappa favoriter till ett odds omkring 2.30.

Sedan storförlusten mot Inter har Milan tightat till försvarsspelet. På de fyra senaste matcherna har man endast släppt in ett mål och jag tror att man primärt kommer vara defensivt inriktade här. Det, i kombination med att Dortmund inte har någon anfallare av yppersta klass, gör att jag lutar åt att det här kommer bli målsnålare än förväntat. Mitt spel blir att det görs under 3 mål (asian handicap) till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian hcp)
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 4 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo