Speltips, DR Kongo – Elfenbenskusten 4/2: Rejält överodds i semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2015

dr kongo elfenbens 4/2Finalisterna i Afrikanska mästerskapen ska koras. Först ut att slåss om den ena platsen är DR Kongo och Elfenbenskusten. Vi ställer oss frågan – om det blir målrikt eller målsnålt?

DR Kongo, eller Kongo-Kinshasa, ställdes mot grannlandet Kongo-Brazzaville i kvarten och efter en mållös första halvlek exploderade matchen totalt. Brazzaville gjorde både 1- och 2-0, innan DRK makalöst vände matchen till 4-2 under de avslutande 25 minuterna. Senast man var i semifinal i mästerskapet var i slutet av 90-talet.

Makalöst nog avancerade man från gruppspelet utan en enda vinst; lagets alla tre matcherna slutade oavgjort och på fler gjorda mål hamnade man över Kap Verde.

Elfenbenskusten kom etta i gruppspelet, gjorde en riktigt bra match och vann med 3-1 mot Algeriet i kvarten. Nu är man, tillsammans med Ghana, favoriter att vinna turneringen. Att de, inklusive förlängning och straffar, ska vinna mot DRK betalar som bäst bara 1,35 gånger pengarna.

I gruppspelet fanns det mycket mer att önska av ”elefanterna”, men prestationen mot Algeriet var helgjuten.

BLGM i 6/6 inbördesmöten

Elfenbenskustens offensiva uppsättning med spelare som Wilfried Bony och Gervinho är fantastisk, men defensiven är allt annat än omöjlig att rubba. I tre av fyra matcher i turneringen har man släppt in mål, bland annat mot Guinea och Mali.

I kvalet till mästerskapet möttes Elfenbenskusten och DR Kongo två gånger och den ena matchen vanns av DRK med 4-3 och ”elefanterna” den andra med 2-1. I alla de sex senaste inbördesmötena har det blivit minst tre mål samtidigt som båda lagen gjort mål.

DRK kommer hit med positiva minnen från den andra halvleken i kvartsfinalen och ska absolut kunna mäkta med en balja här, det är jag helt övertygad om. Även i 3/4 av deras matcher i turneringen har målprotokollet prytts av båda lagen.

Båda lagen gör mål till 2,40 gånger pengarna är alltför högt och måste synas. Bäst odds erbjuds i skrivandets stund av Betway.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
DR Kongo 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bwin logo 250 kr
Elfenbenskusten 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,40 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Onsdag 20:15, 4/2
TV:    (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson