Speltips Ekvatorialguinea – Elfenbenskusten 12/1: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 12 januari 2022

Elfenbenskusten är stora favoriter när man ställs mot Ekvatorialguinea i den första gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas onsdagen den 12 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Ekvatorialguinea – Elfenbenskusten

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun har ställts in två gånger om, men har nu trotsat pandemin och dragit igång. Turneringen består av sex grupp med fyra lag i varje och gruppen som vi fokuserar på är grupp E. Här hittar vi, förutom Ekvatorialguinea och Elfenbenskusten, även de regerande mästarna Algeriet samt Sierra Leone.

Det lilla landet Ekvatorialguinea är underdog i den här gruppen, men hålls ändå högre än Sierra Leone. Trots att det bor färre än en miljon invånare i landet har man ett landslag som, utifrån förutsättningarna, gjort det väldigt bra.

I VM-kvalet som spelats det gångna året slutade man på andra plats i sin grupp, endast två poäng efter gruppvinnaren Tunisien. Efter att ha tagit 11 poäng på sex matcher slutade man före både Zambia och Mauretanien. Främsta skalpen tog man i den näst sista matchen i mitten av november då man besegrade Tunisien hemma med 1-0.

Elfenbenskusten tillhör inte huvudfavoriterna att vinna de afrikanska mästerskapen, men man är strax bakom de fyra främsta favoriterna. Även Elfenbenskusten slutade på andra plats i sin VM-kvalgrupp där man hade oturen att hamna i samma grupp som Kamerun. De sistnämnda vann gruppen med två poäng före Elfenbenskusten.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Elfenbenskustens franske förbundskapten Patrice Beaumelle kommer till de här mästerskapen med en trupp med mycket spets och internationell erfarenhet. Att man bara blev tvåa i sin VM-kvalgrupp var väl ett smärre misslyckande, men det var med väldigt liten marginal gentemot ett starkt Kamerun.

Senegal och Algeriet gäller som huvudfavoriter att vinna de afrikanska mästerskapen 2021, men Elfenbenskusten är definitivt en nation som också bör kunna ha med saken att göra. På pappret ser man starka ut i alla lagdelar och kan man bara få ihop helheten kan det bli riktigt bra.

I den här premiärmatch står man som väldigt stora favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på Elfenbenskusten ger endast omkring 1.24 gånger insatsen.

Samtidigt har Ekvatorialguinea gjort bra ifrån sig det senaste halvåret. Juan Micha tog över som förbundskapten i september. Man förlorade då den första matchen mot Tunisien, men har därefter gått obesegrade i fem raka matcher.

Ekvatorialguinea ser ut ha något bra på gång, framförallt har man varit stabila bakåt sedan Micha tog över rodret. På de fem senaste matcherna har man bara släppt in två mål totalt.

Det har också gjorts under 2.5 mål i Ekvatorialguineas fem senaste matcher och jag finner anledning att tro att även den här matchen kan bli relativt målsnål. Elfenbenskusten lär dominera matchbilden och kommer sannolikt att vinna, men jag tror inte att det blir någon stor marginal i så fall.

Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 22:00, onsdag 12 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: