Speltips Elfenbenskusten – Egypten 26/1: Åttondelsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 25 januari 2022

Elfenbenskusten gäller som favoriter i mötet mot Egypten i åttondelsfinalen av de afrikanska mästerskapen 2021. Matchen spelas onsdagen den 26 januari 2022 med avspark kl 17:00.

Elfenbenskusten – Egypten

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfenbenskusten kom med ett namnstarkt lag till de afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun och man har levt upp till förväntningarna så här långt. Man vann sin grupp på sju poäng och ställs nu alltså mot Egypten i åttondelsfinalen av detta mästerskap.

Elfenbenskusten fick en bra start på turneringen då man besegrade Ekvatorialguinea med 1-0 i premiärmatchen. Man tog då en tidig ledning som man kunde hålla matchen igenom. Därefter blev det en mer målrik tillställning då man spelade 2-2 mot Sierra Leone efter att de sistnämnda kvitterat på tilläggstid.

I den sista matchen i gruppspelet svarade man sedan för sin bästa insats så här långt då man besegrade gruppens, på pappret, främsta konkurrent Algeriet med 3-1.

Mohamed Salahs Egypten fick en tuff start då man föll med 1-0 mot ett Nigeria som skulle komma att gå rent i den här gruppen. Därefter reste man sig i de två nästkommande matcherna mot Guinea-Bissau och Sudan. Man vann båda de mötena med 1-0 och kunde därmed knipa andraplatsen i gruppen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Elfenbenskusten

Ser vi till insatserna i gruppspelet och lagen på pappret är det fördel Elfenbenskusten inför den här åttondelsfinalen. Offensivt har Elfenbenskusten gott om alternativ där, bland andra, Haller, Pepe och Zaha utgör stora hot. På mittfältet är Kessie navet och i mittlåset har Bailly, Kossounou och Deli alternerat.

Hos Egypten hamnar det förstås mest om Mo Salah som gjorde det avgörande målet mot Guinea-Bissau. Annars har man haft ganska svårt att utnyttja Salah på rätt sätt och offensiven har generellt varit något krampaktig.

Detta gör att Elfenbenskusten gäller som favoriter hos spelbolagen inför den här åttondelsfinalen. Ett spel på att Egypten vinner ger hela 3.85 gånger insatsen.

Fransmannen Patrice Beaumelles Elfenbenskusten har inte varit lika täta bakåt som Egypten så här långt, men offensivt har det sett klart mer intressant ut. Framförallt eftersom man har flera spelare och spelartyper som kan hota på olika sätt. Det tror jag kommer fälla avgörande till Elfenbenskustens fördel.

För Egyptens del handlar det om att involvera Salah så mycket som möjligt. Hittills har man inte lyckats så väl med den saken, men det är förstås möjligt att Salah vaknar på rätt sida och avgör den här matchen med en individuell prestation.

Med den brasklappen är det ändå mycket som talar till Elfenbenskustens fördel. Mitt spel blir därför att Elfenbenskusten vinner den här matchen under ordinarie tid till 2.25 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfenbenskusten vinner
Odds: 2.25
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, onsdag 26 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: