Speltips, Elfenbenskusten – Guinea 20/1: Två halvdana försvar

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2015
elfenbenskusten guinea 20/1
Foto: Bildbyrån

Både Elfenbenskusten och Guinea kommer till Afrikanska mästerskapen med tveksam form och dessa två premiärspelar mot varandra under tisdagen. Var hamnar poängen?

Trots en ordinarie startelva förlorade Elfenbenskusten med 0-2 mot ett b-betonat och mediokert Sverige i den sista träningsmatchen innan mästerskapet. Mer eller mindre ingenting fungerade; intensiteten var alltför låg, försvarsspelet sårbart och framåt saknades fantasi.

Förståeligt att de inte pressade upp tempot i allra högsta nivå, men prestationen kan ändå inte viftas bort. Många frågetecken har dykt upp och de redan existerande har blivit större.

Förra sommarens världsmästerskap var även det ett gigantiskt fiasko – och kvalet hit var inte mycket bättre. Elefanterna kom tvåa i sin grupp, en bit efter Kamerun och precis före Kongo. Defensivt stod de för flera tveksamma matcher och i tvåa av matcherna – mot just de nämnda lagen – släpptes fyra mål in. Även tokdåliga Sierro Leone lyckades måla i båda matcherna mot Elfenbenskusten.

Som alltid ställs Elfenbenskusten ut som en av favoriterna till att vinna turneringen, men i mina ögon ser jag en flopp i detta landslag. Nu har de dessutom anfallaren och landshjälten Didier Drogba slutat i Elfenbenskusten, vilket kan ta hårt på moralen.

BLGM?

Guinea är en anonym fotbollsnation utan några större stjärnor. Kvalet var okej genomfört och andraplatsen i gruppen plockades. Precis som Elfenbenskusten, har de sina främsta kvalitéer i offensiven. De släppte in mål i samtliga sex matcher och gjorde detsamma i fem av dem.

Lagkaptenen och mittbacken Kamil Zayatte är skadad och saknas för sitt Guinea. Med defensivens viktigaste kloss borta, så ska det nästan vara målgaranti från Elfenbenskustens sida – såvida de kommer upp i normalt tempo.

Exempelvis släppte Guinea in fem baljor mot Senegal i en träningsmatch förra veckan, två gjordes framåt.

Elfenbenskusten är samtidigt sårbara bakåt och även om Guinea inte lyckas plocka några poäng, tror jag bestämt att de hamnar i målprotokollet.

Båda lagen gör mål finns till 2,40 hos Betway och det synas.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfenbenskusten 1,57 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,80 unibet logo 1 200 kr
Guinea 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,70 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,25 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Tisdag 16:45, 20/1
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson