Speltips, Elfsborg – AIK 21/4: Traditionens makt står stark

Spelbloggare Publicerat: 21 april 2015
ellos aik 21/4
Foto: Bildbyrån

Den allsvenska toppen börjar gjutas och när Elfsborg och AIK ska spika den fjärde omgången kliver vinnaren på Borås Arena upp i delad serieledning med Malmö. Traditionens makt talar för ett målrikt möte och vi förutsätter att det fortsätter på samma spår här. 

På sju pinnar efter de tre inledande matcherna står dessa två, med andra ord har de vunnit två matcher och spelat en oavgjort.

Om vi tittar på motståndarna, tycker jag att Elfsborg haft ett snäppet tuffare spelschema med matcher mot Djurgården, Hammarby och Norrköping – jämfört med AIK:s mot Halmstad, Malmö och Gefle. Dessutom har boråsarna spelat två av bataljerna på bortaplan, men nämnvärt är att alla matcherna ändå varit på plast, där de är som starkast.

Det är dock känt att AIK även de, trots att de har en naturmatta hemma på Friends Arena, är starka på konstgräs, vilket visades under fjolåret med fina resultat på underlaget. Passar deras passningsorienterade spelstil väl – men kanske framförallt när de är spelförande? Här väntas ju Elfsborg vara de med mest boll.

Inbördesstatistiken de senaste åren talar för gästerna. På de sex senaste matcherna har AIK vunnit tre och övriga tre slutat oavgjort. Senast Elfsborg vann på just Borås Arena under guldåret tjugohundratolv.

Bahoui direkt in i hetluften

Rätt oviss match, men boråsarna är befogade favoriter. Kan dock tycka att 1×2-oddsen – 2,00-3,60-4,10 – lutar över lite väl mycket i deras favör. Dubbelchansen X2 till 1,98 ser jag som spelvärd, men den undviks, i alla fall här, då ännu finare siffror hittas på målmarknaden.

Värden är förvisso försvarsstarka i grunden, men ändå släppt in mål i två av tre matcher och nu senast i 4-0-vinsten mot IFK Norrköping var det med rejält flyt som nollan hölls. Man kunde mycket väl släppt in minst ett mål redan under de inledande 20 minuterna. I och med att de ändå vann och höll nollan satt vårt speltips från matchen till 4,10.

Nu står ett offensivt vasst AIK på andra sidan planen och även de har två av tre matcher med både insläppta och gjorda mål. I 0-0-bortamatchen mot Malmö var det också ett under att det blev mållöst. Sett till antalet målchanser åt båda håll, hade kanske 1-1 eller 1-2 varit mer rättvisande resultat.

I alla de här nämnda sex senaste inbördesfajterna har det blivit mål åt båda håll och fjolårets identiska möte slutade 1-1, vilket känns som ett möjligt resultat även här, när båda parterna har vissa defensiva bekymmer.

Sedan får stockholmarna också tillbaka landslagsmannen Nabil Bahoui – en spelare som i allsvenska mått kan etiketteras som ett offensivt geni – från sitt skadeuppehåll och det bättrar på AIK:s chanser att måla rejält.

BLGM – ja synas till 1,80x hos Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 2,00 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
AIK 4,10 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,92 unibet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Tisdag 18:30, 21/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson