Speltips, Elfsborg – Djurgården 16/8: Klar favorit i toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2015

Nästa anhalt är Borås där vi ska bjudas på ett allsvenskt toppmöte mellan Elfsborg och Djurgården. Stockholmarna åkte på en rejäl käftsmäll i derbyt mot AIK senast – och en dipp kan lura runt hörnet. 

Mellan ettan och sexan skiljer det fyra pinnar. Mellan tvåan Elfsborg och fyran Djurgården – två. Här kan vi snacka sexpoängsmöte; en förlust vore förödande för båda parter. På förhand känns oavgjort som en utgång av matchen DIF köper – IFE är ute efter trean.

Elfsborg kommer från en halvdan prestation, men lyckades ändå vända 0-2 till 3-2 borta mot Gefle. Kvitteringen kom så sent som i den 77:e minuten och ännu värre – spiken i kistan i den sjunde (!) stopptidsminuten. Lite flyt ska man ändå ha om man ska utmana uppe i toppen, och det hade de svartvita sannerligen.

Blåränderna från Stockholm hamnade i en mycket bra sits i bortaderbyt mot AIK – gjorde en stark första halvlek och spelade med en man mer från den 32:a minuten. I andra tappades dock allt tempo och solnaiterna kunde stå emot utan större problem. 0-1 skulle också komma efter en frispark och efter det kunde inte DIF återhämta sig. Detta bröt den förlustfria sviten på makalösa 15 matcher.

Stora skadebekymmer för bortalaget

Känner Djurgården bra efter att ha följt dem på nära håll i många, många år. Så bra som man är just nu har man inte varit på länge – men spelet har sett sämre ut de senaste veckorna, än innan Haris Radetinac blev skadad. Oavsett hur spelare och ledare uttalar sig i intervjuer och liknande, är det sannolikt att den för förlusten mot AIK sitter kvar i huvudet. Inte bara för att det var mot just AIK, utan för sättet man förlorade på.

Ser två möjliga reaktioner på förlusten – att man hittar tillbaka till formen direkt eller faller ihop som ett korthus. Lutar åt det sistnämnda. Något mellanting tror jag hur som helst inte att det blir.

Och sedan är det dessa förbannade skador. Haris Radetinac, Kevin Walker och Jesper Arvidsson räknar vi bort. Alexander Faltsetas och Omar Colley ska det mycket till för att de ska kunna spela. Tre fjärdedelar av mittfältet borta vid sämsta möjliga scenario, vilket också är troligt. Alla de nämnda pjäserna är inte bara ordinarie, utan sådana som faktiskt sticker ut. Värdens enda nämnvärda avbräck är på Per Frick, men han ska kunna ersättas på ett okej sätt.

Spelschemat har varit tufft och tätt för Elfsborg på sistone, men man är seriens, utan konkurrens, bästa konstgräslag och på hemmaplan har man resultatraden 6-3-0. Sex av de sju senaste identiska mötena har boråsarna också vunnit.

Vi ska dock komma ihåg att Djurgården har en tendens att vara bra en halva av matcherna, sämre den andra. Med derbyförlusten färsk i minnet kliver man inte ut på Borås Arena med speciellt bra självförtroende…

Elfsborg att leda i halvtid spelas till 2,60x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Elfsborg leda i halvtid
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 16/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,96 redbet logo
Oavgjort 3,75 redbet logo
Djurgården 4,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: