Speltips, Elfsborg – Gefle 7/6: Målpotential på Borås Arena

Spelbloggare Publicerat: 7 juni 2015

Gefle fortsätter imponera, mot såväl starkt som sämre motstånd, och när man tar picket och packet till Borås för att ta an Elfsborg anser vi att deras underdogposition överdrivs något. Skrällchans?

Elfsborg har kanske inte kommit upp i högsta möjliga nivå ännu, men är alltjämt på delad andraplats och en av de största titelaspiranterna. Man har snittat två pinnar per match – mycket tack vare det fina hemmaspelet. Hemma på plastmattan har man vunnit tre matcher och spelat tre oavgjorda, trots tufft motstånd.

Man hade en förlustfri svit på sex matcher innan torsdagens batalj mot serieledande IFK Göteborg, vilken slutade 0-1. Spelet var dock helt okej och små marginaler avgjorde matchen; exempelvis kunde – borde? – Elfsborg ha fått en straff och IFK ett rött kort i samband med en handbollsituation.

Gefle hittas precis i mitten av tabellen och har chansen att studsa upp ännu en plats vid en vinst här. Roger Sandbergs mannar imponerar verkligen och var ytterst nära att plocka en pinne från hemmamatchen mot Malmö senast, men åkte på ett sent och olyckligt baklängesmål. Trots noll pinnar – en stark prestation.

Dock har man vissa problem på resande fot och på sex matcher har två vunnits och fyra förlorats, tre av dem med mer än två mål.

BLGM suttit i 8/12 matcher

Kortfattat; en hemmastark värd mot en bortasvag gäst. Tror Gefle får det svårt att hämta in någonting av värdet till tabellen från Borås Arena. Ska skilja ett par nivår mellan dessa, men mål – det får vi sannolikt se åt båda håll. Vill påstå att det är fifty-fifty där.

Elfsborg har gjort sig kända för att vara försvarsstarka de senaste åren, men nu ser det annorlunda ut. Slarvats en hel del i försvarsspelet – och även om Anders Svensson, som omskolats till mittback, gör mycket nyttigt på sin position har han haft stora problem och det känns inte alls lika stabilt längre.

Gefle har steppat upp offensivt; gjort 15 mål på 12 matcher och hittat nätet i fem av sex matcher på bortaplan – och då har man ändå mött bland annat AIK, Djurgården och Norrköping.

Gästerna fick dock anfallaren Dioh Williams skadad och Robin Nilsson avstängd senast. Förlorar därmed en del offensiv kraft, men det vägs upp i att man fått vila och förbereda sig inför denna match en dag längre än boråsarna – fyra dagar mot tre. Lite piggare ben, alltså.

I åtta av Elfsborgs 12 matcher har båda parterna nätat – för Gefle, sex gånger.

BLGM – ja testas till 2,10x hos Bet365. Spelvärt tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:20, söndag 7/6
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,36 bwin logo
Oavgjort 5,30 redbet logo
Gefle 10,50 redbet logo
Över 2,5 mål 1,73 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,20 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: