Speltips, Elfsborg – Halmstad 2/8: Vi tror boråsarna kopplar greppet direkt

Simon Pålsson Publicerat: 2 augusti 2015

IF Elfsborg tar sig an Halmstads BK på Borås Arena och vi tror oss ha hittat ett fint speltips inför matchen.

Toppstriden av allsvenskan är jämnare än på många år och med lite mer än halva säsongen spelad är antalet lag som har en rimlig chans att vinna guldet uppe i åtminstone fem-sex stycken.

Ett av lagen som får ses som klara guldaspiranter är IF Elfsborg, som parallellt med toppstriden i svensk fotbolls högsta serie också kvalar till Europa League. I onsdags slog man norska Odd BK med 2-1 på hemmaplan efter att ha vänt underläge. Där kan vi verkligen prata om en psykologiskt klockren vändning.

Nästa hinder i vägen mot guldet heter Halmstads BK och hallänningarnas verklighet är en helt annan. Just nu harvar man omkring i botten av tabellen och är i ett närmast desperat behov av poäng. Dessvärre har spelet, främst på bortaplan, inte fungerat och man har således halkat efter i tabellen.

Hemmalaget helt enkelt för bra

IF Elfsborg spelar visserligen en viktig returmatch på torsdag, men vi tror att Magnus Haglund mönstrar så gott som bästa möjliga lag. Hemma på Borås Arena ska Halmstads BK inte vara ett problem för ett fullt och inspirerat IF Elfsborg, som inte bara har en större bredd, utan också en klart bättre spets på truppen.

Vi har en känsla av att Elfsborg, i egenskap av hemmalag, tar initiativet direkt i matchen och ser till att ta tag i den berömda taktpinnen. Då kan Halmstads BK få det svårt, något som hänt otaliga gånger under säsongen.

Därför spelar vi Elfsborg vinna första halvlek till 1,75 gånger pengarna hos RedBet. Det är ett odds som halkat upp lite väl högt, inte minst med tanke på att Elfsborg är ett lag som ser till att avgöra matcher tidigt och gärna har med sig en ledning in till andra halvlek.

Speltips:

Speltips:  Elfsborg vinna första halvlek
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (1 200 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 2/8
TV:    cmoresport logo
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

>

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
IF Elfsborg  1,33 redbet logo
Oavgjort  5,55 unibet logo
Halmstads BK  12,50 expekt logo
Över 2,5 mål  1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,24 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: