Speltips, Elfsborg – Hammarby 15/3: Vi har hittat en vinnare

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2015
ellos hif 15/3
Foto: Bildbyrån

De två återstående kvartsfinalerna i Svenska Cupen avverkas under söndagen. Här tittar vi närmare på den som spelas på Borås Arena mellan Elfsborg och Hammarby, där favoriten får förtroendet.

Hammarby visade verkligen inte framfötterna i de två första gruppspelsmatcherna mot Kristianstad och Landskrona, men kammade i alla fall in fyra pinnar. Därmed väntade ett av 2000-talets hetaste Stockholmsderbyn mot AIK. 41 000 supportrar hittade till Friends Arena när en slutspelsbiljett stod på spel. Trots ett tidigt 0-1-underläge lyckades Hammarby vända och vinna med 2-1 – en storartad prestation, även om AIK spelade under all möjlig kritik.

Fanns gott om glädjemoment, det största – spelaren med fulast frisyr i Allsvenskan, Kennedy Bakircioglü. Diskussionerna huruvida han håller för det allsvenska tempot borde vara helt döda nu. Hans högerfot tillhör toppskiktet i serien och kommer bli extremt nyttig vid framförallt fasta situationer.

Men nu har ”Bajen” hajpats upp rejält och det råder hybris bland supportrarna, vilken delvis kan ha smittat spelarna. När säsongen summeras är jag fullt övertygad om att Hammarby hittas på den undre tabellhalvan och matchen mot AIK visade snarare hur pass ovissa derbyn kan vara, än att man ska hålla samma nivå som de de bästa allsvenska konkurrenterna.

Ettan spelas

Elfsborg lottades in i en av de enklare grupperna och kammade, som väntat, fullt mot Sirius, AFC United och Brommapojkarna. Målskillnaden? 10-1. Svenska Cupen betyder, uttalat, mycket för boråsarna som ser en bra möjlighet att komma ut i Europa, om det inte går som väntat i Allsvenskan.

De stora favoriterna i såväl cupen som serien är såklart Malmö FF. I fjol kom Elfsborg bara fyra, men anses vara en av toppkandidaterna, bakom MFF, att vinna Lennart Johanssons pokal – med all rätt.

Man är ett utpräglat konstgräslag och på Borås Arena ligger den absolut finaste plastmattan i Sverige. Hemmaspelet har varit fantastiskt under flera års tid, i fjol var hemmafacit 10-3-2. Hammarby spelar också på plats, men var nästan exakt lika bra på hemma- kontra bortaplan förra året.

Elfsborgsspelarnas har flera växlar i sina lådor och håller för ett helt annat passningstempo än Hammarbys. Priset på den raka ettan har redan sjunkit, men 1,67x är fortfarande helt okej och spelas med en medelsumma.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 1,67 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Hammarby 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Elfsborg, rak etta
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 14:00, 15/3
TV:  svtplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson