Speltips, Elfsborg – Hammarby 8/4: Välkomnas Bajen åter ner på jorden?

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2015
ellos bajen 8/4
Foto: Bildbyrån

Hammarby höll för trycket i premiären och står nu inför en repris från förra månadens cupmatch mot Elfsborg, där värden vann med 3-0. Liknande resultat nu?

Båda lagen kammade fullt i Stockholm förra veckan; Hammarby vann med stabila 2-0 mot ett uddlöst Häcken och Elfsborg avväpnade Djurgården på Tele2 Arena och slutsiffrorna skrevs 2-1 i deras favör.

Här är favoritstämpeln tilldelad hemmalaget och oddset på dem har sjunkit flera punkter under veckan; nu står ettan i 1,60x. Förstår absolut hur oddssättarna resonerar och instämmer fullt ut i deras värdering på 1×2-marknaden. Hammarby, med sitt stora publikstöd, lär plocka de flesta pinnarna på hemmaplan och Elfsborg är och har varit briljanta på hemmaplan under flera år.

I Svenska Cupen-kvartsfinalen mellan dessa två på just Borås Arena slutade matchen 3-0 och det var aldrig något snack om saken. Skiljde flera, flera nivåer. Främst hade Hammarby det svårt att hota framåt mot en samspelt och tajt försvarslinje.

Höll nollan i alla tre cuphemmamatcher

Som nämnt, Elfsborg är fasansfullt starka på hemmaplan och släpper sällan till bakåt. Förra året var resultatraden 10-3-2 och målskillnaden 23-8 på Borås Arena – utan konkurrens minst mål släpptes in. I alla tre cupmatcherna under försäsongen – mot Sirius, Brommapojkarna och Hammarby – både vann man och höll nollan.

Bajen vill gärna vara spelförande, men inser nog själva sina begränsningar här. Nanne Bergstrands direktiv lär lyda att hålla spelarna på rätt sida bollhållaren och satsa på enskilda omställningsmöjligheter.

När Anders Svensson sadlats om till mittback har Elfsborgs försvarsspel utvecklats ytterligare och visst släpptes ett mål in mot Djurgården, men det var också en fin individuell prestation som låg bakom det. Knappast någonting försvarslinjen kunde lastas för. Sånt händer och är oundvikligt.

Gästerna seglar på hybrisens vindar och jag tror att Elfsborg kommer plocka ner dem på jorden, men då det skiljer oerhört lite mellan Elfsborg att hålla nollan och BLGM – nej, testar vi istället det sistnämnda spelet till 2,10x hos Mybet som verkligen sticker ut hakan och den konkurrent som erbjuder näst bäst odds är hela två decimaler under.

2-0?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 1,60 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,10 nordicbet logo 1 000 kr
Hammarby 6,00 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,83 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 8/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson