Speltips, Elfsborg – IFK Göteborg 24/9: Går mot strömmen

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2015

Blåvitt borta mot Elfsborg verkar bli ett så kallat ”publicbet” – vi instämmer inte. Att komma och slå boråsarna på bortaplan är det få som lyckas med. IFK näst upp att falla på Borås Arena?

Guldet är borta. Det måste ändå erkännas. Efter tre vinstfria matcher i följd får Elfsborg istället ha siktet på att behålla sin fjärdeplats i serien, och eventuellt hoppa upp ett snäpp – hur stor den chansen är kan dock diskuteras. Till topptrion är avståndet på sex pinnar med sex matcher kvar att spela, till serieledande Blåvitt – åtta.

Det är ett fantastiskt spelår som Blåvitt haft, vilket deras tabellposition förtydligar rejält. Ynka tre torskar på 24 matcher, 16 vinster och fem kryss. 13 insläppta. Snittar så lite som nästan en halv balja insläppt per match, med andra ord. Galet! – de som släppt in näst minst är på 25. Nästan dubbelt upp.

Bra oddsrörelser

Vill ändå påstå att boråsarnas möjligheter att vinna det här är stora. På hemmaplan är man fasansfullt starka och det är faktiskt lite förvånande att man står med en etta i förlustkolumnen – den torsken kom i slutet av förra månaden, mot GIF Sundsvall som också spelar sina hemmamatcher på plast. Blåvitt trivs ju, som bekant, bäst på naturmatta.

Full respekt för Blåvitts form och styrka; fem allsvenska vinster i följd har man plockat. Tycker dock att det finns vissa tecken på en, om än en liten, formdipp. Inte sett så extremt vassa ut på sistone, som resultaten vill antyda. Skulle inte bli förvånad om man faller ihop här i slutspurten av titelstriden.

Två förluster (Sundsvall (h) och Örebro (b)) och ett kryss borta mot Malmö. Det är boråsarnas resultat i deras tre senaste matcher. Illavarslande, förstås – men att man ska vara klara favoriter här ser jag ändå som självklart. Dessutom får man tillbaka Victor Claesson här – ett stort plus.

Statistikens kraft ska vi inte heller underskatta; senast Blåvitt vann borta mot Elfsborg var 2005 och sedan dess har tio matcher spelats på Boros Arena, varav Elfsborg vunnit sex av dessa och fyra således slutat oavgjort.

Oddsrörelserna har gjort susen och Elfsborg draw no bet spelas till 1,75 x polletterna hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Elfsborg draw no bet
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/9
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 2,52 redbet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Göteborg 3,05 redbet logo
Över 2,5 mål 2,10 redbet logo
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: