Speltips, Elfsborg – Kalmar 29/4: Försvarsstarkt mot uddlöst

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2015
ife kff 29/4
Foto: Bildbyrån

Storfloppen Kalmar står inför årets på förhand kanske tuffaste bortamatch – mot hemmastarka Elfsborg på Borås Arena. Kan bara sluta på ett sätt?

Tippade som en potentiell utmanare i toppen efter nyförvärven av bröderna Elm, till att nu kritiseras överallt, av såväl fans som kunniga mediepersoner. Kalmar ser tokusla ut och bara lyckats kamma in fyra pinnar på de fem inledande matcherna.

Man kommer från en 0-1-torsk hemma mot ett mediokert Häcken, detta trots att spelet styrdes med järnhand. 62% av bollinnehavet innehades, men chanserna var extremt svårskapta och runt straffområdes spelades bollen mest runt utan någon direkt idé över hur Häckenförsvaret skulle brytas upp.

Laget har blivit nollade i fyra av de här fem inledande matcherna och hittar inte alls ut att nya nycklarna framåt. Viktor Elm ser väl lite bättre och bättre ut för varje match, den som faktiskt hotar i offensivt straffområde – men ännu har det inte släppt helt. Två mål på fem matcher är inte fy skam, men när ingen annan sticker upp, då är det inte jättemycket till hjälp.

Illa tajmat till den här bataljen har Peter Swärdh nu tre nya avbräck att ta hänsyn till i Ismael, Honda och Nouri. Både offensiv och defensiv kraft som försvinner i dessa.

Höll nollan i 8 av 15 matcher

Värden Elfsborg kommer från en oväntad 0-1-förlust borta mot Halmstad på Örjans Vall. Dock ska vi ha i minnet att de gulsvarta varit och är klart bättre på konstgräs, inte minst det på Borås Arena. Lär bli som det brukar vara, att man är starka hemma och sämre borta.

Bortser vi från den matchen är det en finfin start på spelåret man haft. Trots tufft spelschema har tre matcher vunnits och en slutat oavgjort. Här är IFE befogade storfavoriter och ettan betalar 1,44x som bäst, men det räcker inte alls till i en så jämn serie som Allsvenskan.

Däremot ser vi en stor möjlighet i att de ska kunna hålla nollan här. Kalmar som nämnt, de ser totalt uddlösa ut framåt och trivs uttalat inte alls på plast, utan är ett utpräglat naturgräslag. Elfsborg har bara lyckats hålla nollan i en match såhär långt och det finns detaljer att förbättra i försvarssituationerna – ändå ser jag inte hur KFF ska kunna såra IFE.

Förra året hölls nollan i 8 av 15 hemmamatcher i Allsvenskan och facit borde bli något liknande även i år. Mot just Kalmar vann man med stabila 2-0 på Borås Arena – deras tredje raka inbördesmatch där man både vunnit och hållit nollan på arenan.

Med en hyfsad truppsituation, mot ett decimerat och uddlöst KFF – ja, då ska IFE:s chans att hålla lakanet tätt ses som bättre än oddssättarna antyder.

Elfsborg vinner och håller nollan spelas med gott samvete till 2,25 hos Titanbet eller Winner.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 1,44 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,50 betway logo 1 000 kr
Kalmar 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,01 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner och håller nollan
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 29/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson