Speltips, Elfsborg – Malmö FF 11/5: Håller trenderna i sig?

Simon Pålsson Publicerat: 11 maj 2015

Redan åtta omgångar in i den allsvenska säsongen är det dags för det som mycket väl kan bli den ena av årets två seriefinaler. Frågan är om den malmöitiska trenden håller i sig? 

Malmö FF har under de två senaste guldsäsongerna gjort sig kända som ett lag som inleder den allsvenska säsongen på ett övertygande sätt, med segrar och mål på löpande band. Den här säsongen har man fått sällskap av IF Elfsborg i toppen av tabellen, då båda lagen har lyckats bärga fem segrar hittills. Längst upp finns Malmö FF med 17 poäng, men bara en poäng efter jagar IF Elfsborg.

Det är dock skåningarna som kommer till matchen med två positiva trender i ryggen. Dels har man inlett säsongen så pass övertygande att man ännu inte förlorat någon match. Därtill har man väldigt goda minnen från just Borås och mötena med Elfsborg, med tanke på att det är där man säkrade guldet 2013 och det var där man ryckte ifrån i toppen under guldåret 2014. Två raka vinster för Malmö FF på Borås Arena alltså.

Elfsborg då? Man har under de senaste åren gjort sig kända som ett väldigt starkt hemmalag, inte minst med tanke på det konstgjorda underlaget på Borås Arena. Det är någonting man lyckats göra till sin fördel och som man anpassat sin spelstil efter. Tråkigt nog för boråsarna får man nu besök av ett lag som också bemästrar den typen av fartfyllda fotboll.

Ett väldigt bra odds med tanke på trenderna

Att matchen är av en speciell dignitet råder det inte någon tvekan om. En del menar till och med att det här är en tidig seriefinal mellan de två lag som kommer att slåss om guldet senare i höst. Därför betyder matchen såklart extra mycket.

När vi studerade oddsen inför matchen föll vi pladask för ett spel där oddset blivit lite väl högt. Malmö FF +0,0 asian handicap till hela 2,05 hos bet365 känns som ett riktigt bra odds med tanke på de två positiva trender skåningarna har med sig in till matchen. Spelet innebär att vi vinner vid bortaseger, men får pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Med tanke på gästernas flexibilitet och med den förväntade 3-5-2-uppställningen i åtanke tror vi att Malmö FF är tillräckligt stabila för att minst ta poäng i matchen. Dessutom har vi en känsla av att skåningarnas hittills väldigt duktiga offensiva spelare, däribland skyttekungen Berget och lagkaptenen Rosenberg, kommer att hitta massor av ytor bakom en långsam Anders Svensson i mittförsvaret. Att Malmö FF gör mål känns ganska givet och vi tror att ett mål mycket väl kan räcka till seger.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF +0,0 asian handicap
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:05, 11/5
TV / Stream:    cmoresport logotv4sport logoviaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:


 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 IF Elfsborg  2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,40 betway logo
 Malmö FF  2,75 ladbrokes logo
Över 2,5 mål  1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  1,97 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: