Speltips, Elfsborg – Örebro 31/5: Oddssättarna helt fel ute

Spelbloggare Publicerat: 31 maj 2015

Toppen mot botten i Allsvenskan. Tvåan Elfsborg står självklart som stora favoriter hemma mot Örebro, som är tredje sist, men det är inte på resultatmarknaderna vi finner värdet, utan istället riktar vi fokus på hörnorna.

Med resultatraden 4-1-0 på de senaste matcherna får Elfsborg betraktas som formtoppade. Man briljerar kanske inte varenda match – alla de nämnda vinsterna har kommit med uddamålet – och spelschemat har inte varit det allra tuffaste, men i Allsvenskan är alla matcher svåra och facit är utan tvekan ett styrkebesked.

Man är två poäng bakom serieledaren Göteborg och skulle vid händelse av en trea här sätta hård press på dem när de ställs mot seriens kanske formstarkaste lag i Djurgården under måndagen. Inte alls omöjligt att de är serieledningen när den elfte omgången är färdigspelad.

Örebros form pekar också uppåt, sett till hur starten på året var – spikrakt dessutom. Efter åtta matcher utan vinst och en jumboplats, har man nu vunnit två i följd – hemma mot Åtvidaberg och Gefle – och det börjar blåsa lite lättare vindar runt och i laget, som är väl medvetna om att resan uppåt i tabellen bara ska fortsättas. Ännu kan säsongen räddas.

Värden är stärkta av det faktum att hela truppen, bortsett från långtidsskadade Emir Bajrami, är intakt. Mycket talar för att de ställer ut samma startelva som senast, i vinstmatchen borta mot jumbon Åtvidaberg. ÖSK, då. De har Eidur Aron Sígurbjörnsson avstängd och Michael Seaton skadad.

Fel favorit på över/underlinan

Ettan fanns till runt 1,65x när oddsen kom ut, nu har den sjunkit tjugo punkter och är spelvärdet borta sedan länge – men att ge Örebro, i rådande situation, förtroendet på bortaplan känns inte alls lockande och 1×2-marknaden undviks helt och hållet.

Däremot tycker vi att oddssättarna är helt fel ute på hörnmarknaden. Lämnas stor plats för värde. Linan över hela matchen är, som oftast, på 10,5. Så långt, ingenting konstigt – frågan är varför överspelet anses vara så pass stor favorit kontra undern?

Förstår inte alls hur de resonerar. Visst, Örebro har varit inblandade i en del matcher där hörnsiffrorna skjutit i höjden, men här ska man, i alla fall till en början, backa hemåt och ligga på lur i kontringsmöjligheterna. Tänker inte att de ska bidra med speciellt många hörnsparkar till statistiken; två-tre stycken gissningsvis.

Att vara spelförande går ofta hand i hand med att skapa många hörnor, men så är inte riktigt fallet för Elfsborg. Nio av deras tio matcher i årets Allsvenskan har klivit under 10,5 hörnor och i matcherna där man haft ett stort spelövertag, har inte motståndarna knappt skapat någonting.

Under 10,5 hörnor blir vårt bidrag från Borås Arena till dubbelt betalt.

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 31/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Elfsborg 1,45 betway logo
Oavgjort 4,75 nordicbet logo
Örebro 8,60 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,15 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: