Speltips Elfsborg – Värnamo 14/5: Formstarkt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 14 maj 2023

Elfsborg går som tåget och är klara favoriter inför söndagens möte mot Värnamo hemma på Borås Arena.

Elfsborg - Värnamo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter en lite trevande start i de två första matcherna har Elfsborg lyckats ta fem raka segrar och har klättrat upp på andraplatsen i den allsvenska tabellen. I vanlig ordning är Elfsborg underskattade och får sällan några stora rubriker i tidningarna, men levererar trots det på hög nivå. Det är fortfarande tidigt på säsongen, men det ser onekligen bra ut för Boråsklubben i dagsläget.

Det ska sägas att det mestadels har varit matcher mot lag som förväntas sluta på den nedre halvan hittills och att de kommer att börja sättas på prov på riktigt innan våren är över, men det är långt ifrån någon självklarhet att man lyckas åka till Strandvallen eller Studenternas och plockar tre poäng, vilket Elfsborg har gjort under flera veckors tid.

Mot Sirius var det dock långt ifrån någon självklarhet att de skulle lyckas plocka tre poäng. Det var en målrik match som Sirius ledde fram till slutminuterna då boråsarna kunde trycka dit två snabba mål och sno med sig samtliga tre poäng hem. De har också lite skador som oroar då Per Frick och Alexander Bernhardsson båda är borta, samtidigt som Michael Baidoo är avstängd efter senaste matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo tillbaka i Borås

Trots en lite blek start på säsongen har Värnamo fått ihop en ganska god poängskörd under de inledande matcherna. Senast tog de en viktig seger mot bottenkonkurrenten Varberg då de vann med klara 3-1 på hemmaplan – deras första match på Finnvedsvallen för i år. Tidigare har de nämligen spelat på just Borås Arena, så de lär vara bekväma med underlaget på söndag.

En annan viktig detalj att ta med sig från förra omgångens möte är att Gustav Engvall, deras tunga offensiva värvning inför säsongen, fick göra två mål i matchen. Det kommer att vara viktigt för Värnamo att han kommer igång med sitt målskytte och när han nu fått in både sitt första och andra mål kan det kanske lossna framöver.

Elfsborg är såklart tunga favoriter inför söndagens drabbning, men Värnamo är inte ofarliga. Gästerna har gjort mål i fem av sju matcher hittills och med Engvalls två mål senast kan de mycket väl höja sig ännu mer offensivt framöver. Vi spelar därmed på att båda lagen gör mål för 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 14 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+