Speltips, Elitserien: Timrå – Luleå

Emil Jakobsson Publicerat: 14 februari 2013

timralulea
Just Timrå har blivit ett stort  spöke för Luleå och ikväll är det dags för säsongens femte och sista möte mellan lagen.

Säsongens fyra första matcher har alla gått till straffar och Timrå har vunnit tre av dem. Mönstret var ungefär detsamma förra säsongen, då gick tre av fem matcher till förlängning och Timrå vann tre av matcherna.

Ser man till formen över de senaste matcherna är det även där fördel för Timrå. De har nämligen vunnit tre raka matcher och dessutom gjort tio mål under dessa matcher.

Luleå föll nu senast mot Rögle och på deras fem senaste bortamatcher har man tre förluster och två segrar efter straffar.

Luleå störs dessutom av många skador och man har en uttalad strategi att inte ta tillbaka spelarna för snabbt efter skador så här närs slutspelet. Nu senaste saknades Johan Gustafsson, Pavel Skrbek, Joonas Vihko, Fredrik Svensson och Niklas Olausson. sedan klev även Robin Jonsson av i den tredje periodennu senast.

Noterbart är att Gustafsson är deras bästa målvakt,  Skrbek brukar ha mest istid av alla backar, Jonsson har bäst plus/minus i laget, Jonas Vihko toppar interna skytteligan och Olausson toppar interna poängligan.

Det är med andra ord riktiga nyckelspelare som är borta.

– Vi har ruskigt många frågetecken, så vi får se hur vi ställer upp mot Timrå, säger  Thomas Berglund till Luleå Hockeys hemsida.

Med tanke på alla kryss mellan de här lagen väljer vi en dubbelchans med fördel för Timrå.

Spel: Dubbelchans, 1X
Odds: 1,75
Bolag:  Bet365 (Hämta din bonus från Bet365 här)
Fler bonusar: Missa inte vår bonusguide
TV:  Cmore Live 2 och Csports.se